Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ērvings un Džeimss nokārto uzvaru Oklendā un sērijas sesto spēli

© SCANPIX

Kairijs Ērvings un Lebrons Džeimss katrs guva pa 41 punktam, palīdzot ”Cavaliers” ar 112:97 viesos pārspēt Goldensteitas ”Warriors”. NBA finālsērijā rezultāts joprojām 3-2 ”Warriors” labā, un nākamā spēle pēc trim dienām Klīvlendā.

„Warriors” šodienas mačā diskvalifikācijas dēļ nevarēja palīdzēt Dreimonds Grīns, kurš turklāt nevarēja arī savas komandas sniegumu vērot klātienē un bija spiests to darīt blakus esošajā beisbola stadionā. Viņa vietā sākumsastāvā devās Andrē Igudala, pagājušās sezonas finālsērijas MVP.

Pirmajā puslaikā nevienai komandai neizdevās nopietns atrāviens, un puslaika pārtraukums tika sagaidīts ar atbilstošo neizšķirtu 61:61. Abas komandas nekautrējās izmantot īsos sastāvus, un varēja arī novērot brīdi, kad centru pozīcijas ieņēma Igudala un Lebrons Džeimss. Džeimsam šajā puslaikā daudz labāk nekā visā iepriekšējā „play-off” padevās metieni no distances un viņš regulāri sodīja „Warriors” aizsargus par atkāpšanos soli atpakaļ.

Džeimss pirmajā puslaikā sameta 25 punktus, tāpat ar lielisku precizitāti grozam uzbruka Kairijs Ērvings, savācot 18 punktus puslaikā. Taču „Warriors” rindās neapturams bija Klejs Tompsons, kurš jau pirmajā puslaikā guva 26 punktus un trāpīja sešus tālmetienus no astoņiem. „Warriors” Grīna nespēlēšanas dēļ bija spiesta vairāk izmantot rezervistus Andersonu Varežau un Džeimsu Makadū, kamēr pamatcentrs Endrjū Boguts savāca trīs piezīmes.

Trešajā ceturtdaļā Boguts pēc bloķēta Kairija Ērvinga metiena guva ceļgala savainojumu un bija spiests atstāt laukumu. Džeimss turpināja precīzi uzbrukt no distances, turklāt viņš izcēlās arī ar vairākām rezultatīvām piespēlēm, kas ļāva „Cavaliers” iegūt un līdz ceturtdaļas beigām noturēt 11 punktu vadību.

Pēdējā ceturtdaļā brīnišķīgi turpināja darboties Ērvings, kurš ikvienu „Warriors” atspēlēšanās mēģinājumu piebremzēja ar precīzu metienu. Stefens Karijs un Herisons Bārnss ceturtdaļas vidū netrāpīja trīs brīvus tālmetienus pēc kārtas, un „Warriors” pamazām nolaida rokas, arvien biežāk pieļaujot nepiedodamas neuzmanības kļūdas un nesadalot sedzamos aizsardzībā. Iespēju atspēlēties netrūka arī pēdējās minūtēs, taču tālmetieni no brīvām pozīcijām spītīgi turpināja nekrist grozā, un citi ieroči šoreiz neatradās.

„Cavaliers” uzvarēja ar 112:97, pēdējās divās minūtēs vairs nepieļaujot intrigu par spēles uzvarētāju un liekot daudziem līdzjutējiem priekšlaicīgi atstāt arēnu. Džeimss un Ērvings katrs guva pa 41 punktam, kas ir pirmā reize NBA finālu vēsturē, kad divi vienas komandas pārstāvji paveikuši ko līdzīgu. Džeimsam arī 16 atlēkušās bumbas un septiņas piespēles. „Warriors” rindās savukārt Tompsonam 37 punkti, Karijs pievienoja 25, taču komandu iegāza 28 garām aizmestie tālmetieni no 42. Pagalam neveiksmīga spēle Bārnsam, kuram daļēji nācās uzņemties Grīna lomu komandā, taču viņš aizmeta garām 12 no 14 metieniem no spēles.