Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Sharks" iztur viesos un liek finālam atgriezties Sanhosē

© Scanpix

Stenlija kausa izcīņas finālā Sanhosē „Sharks” ar 4:2 izbraukumā pieveica Pitsburgas „Penguins” un izvairījās no zaudējuma sērijā, tā vietā samazinot deficītu līdz 2-3. Sanhosē vārtsargs Mārtins Džounss atvairīja 44 no 46 metieniem, kamēr četri vārti tika gūti jau mača pirmajās piecās minūtēs, bet Logans Kutūrs izcēlās ar trīs punktiem (1+2).

„Penguins” savā laukumā atgriezās ar finālsērijas rezultātu 3-1 kabatā, kas deva iespēju jau šonakt pielikt punktu NHL sezonai un savam triumfam. „Penguins” vadība sērijā saglabātos arī zaudējuma gadījumā, taču trīskārtējā NHL čempione vēl ne reizi nebija finālsērijā uzvarējusi savā laukumā un neapšaubāmi vēlējās sarīkot svētkus jau šodien.

To izdarīt liedza „Sharks”, kurai savainojuma dēļ joprojām nevarēja palīdzēt pirmās maiņas uzbrucējs Tomāšs Hertls. Sanhosē spēli uzsāka iespaidīgi un jau trešajā minūtē varēja lepoties ar vadību 2:0. Raženais aizsargs Brents Bērnss 64. sekundē izslidoja no pretinieku aizvārtes un ar negaidītu metienu trāpīja tuvējā stūrī, kuru „Penguins” vārtsargs Mets Marejs vairs nepiesedza. Savukārt otro Sanhosē vārtu guvumā atbildība jau jāuzņemas Pitsburgas aizsargiem, kuri vārtu priešā vienu atstāja Loganu Kutūru. Viņam savukārt izdevās pamainīt no zilās līnijas mestas ripas lidojuma virzienu un nogādāt to vārtos.

Vētra spēles sākumā nenorimās, jo „Penguins” vajadzēja tikai divas minūtes, lai panāktu izlīdzinājumu. Divas soda minūtes par netīšu ripas izmešanu ārpus laukuma, proti, laika vilcināšanu, saņēma lietuvietis Daiņus Zubrus, un vairākumā laimīgus vārtus guva Jevgeņijs Malkins. Viņš izdarīja piespēli gar vārtiem, taču ripa veiksmīgi atsitās pret aizsargu un ielidoja vārtos. Savukārt pēc 20 sekundēm izcēlās Kārls Hāgelins, pielabojot Nika Bonino metienu. Rezultāts 2:2, un un tas viss noticis jau pirmo piecu minūšu laikā.

Kopumā „Penguins” pirmajā periodā piederēja pārsvars, kam par ļaunu nenāca arī vēl viens „Sharks” noraidījums. Otrajā vairākuma teicamu metienu izdarīja Fils Kesels, un ripa pirmajā mirklī izskatījās nonākusi vārtos, taču izrādījās, ka tā atsitusies pret abiem vārtu stabiņiem un atgriezusies laukumā. Savukārt Sanhosē līdz pirmā perioda beigām prata atgūt vadību, elegantu Logana Kutūra piespēli uz aizmuguri izmantojot Melkeram Kārlsonam. „Sharks” pirmajā periodā izdarīja septiņus metienus un guva trīs vārtus.

Pēc iespaidīgās pirmā perioda rezultativitātes vārtu sarkanā lampiņa netika ieslēgta vēl ilgi, taču ne jau tāpēc, ka „Penguins” necentās. Pitsburga otrajā periodā vēlreiz ieguva vairākumu, turpināja ļoti aktīvi uzbrukt, bet „Sharks” vārtsargs Mārtins Džounss nospēlēja iespaidīgi, atvairot 44 no 46 pretinieku metieniem. Sanhosē uzbruka divreiz mazāk, taču izturēja līdz pat 59. minūtei un sagaidīja, kad „Penguins” nomaina vārtsargu pret papildu uzbrucēju. Tas deva iespēju Džo Pavelskim panākt 4:2 un dzēst jautājumus par uzvarētāju. Pavelskim šie bija pirmie vārti un pirmais punkts finālsērijā. Savukārt "Penguins" līderi Malkins un Sidnijs Krosbijs noslēdza spēli ar sliktāko lietderības koeficientu savā komandā, proti, ar mīnus divi.

Līdz ar to Džounss un „Sharks” likuši sērijai atgriezties savās mājās Sanhosē, kur pēc trim dienām mēģinās panākt neizšķirtu 3-3.