Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Šveices sastāvā "Euro 2016" trīs "tīneidžeri"

© Scanpix

Šveices futbola izlases galvenais treneris Vladimirs Petkovičs nosaucis 23 spēlētāju sastāvu, kas pārstāvēs valsti vasarā gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Petkoviča izvēlētajā sastāvā nav bijušais komandas kapteinis Gekhans Inlers, kurš šosezon nespēja tikt pie labas spēļu prakses, taču kļuva par Anglijas Premjerlīgas čempionu Lesteras komandas sastāvā.

Toties sastāvā iekļauti trīs spēlētāji, kuriem vēl nav pat 20 gadi. Bija jau gaidāms, ka 19 gadus vecais Brīls Embolo no "Basel" vienības tiks iekļauts komandā, bet par zināma veida pārsteigumu jāsauc "Borussia" centra aizsargs Niko Elvedi, kuram rudenī apritēs 20, kā arī viņa vienaudzis Deniss Zakarija no "Young Boys".

Abi savas debijas valstsvienībā piedzīvoja vien pagājušajā nedēļas nogalē, piedaloties zaudējumā pret Beļģiju (1:2). Tieši Zakarija ieņems Inlera vietu izlasē.

Kopumā gan izlase nokomplektēta gana pieredzējusi - pieciem spēlētājiem ir vai šogad būs 30, bet 14 vīriem ir vai būs vismaz 24 gadi. Pieredzējušākais vīrs būs Turīnas "Juventus" aizsargs Stefans Lihtšteiners, kurš valstsvienībā nospēlējis jau 80 mačus.

Lielākā pārstāvniecība ir Bundeslīgai - šī čempionāta klubus pārstāvēs desmit Šveices spēlētāji, bet vietējā čempionāta vienības pārstāvēs pieci futbolisti.

Šveices pēdējā pārbaudes spēle pirms Eiropas čempionāta paredzēta piektdien pret Moldovu. "Euro 2016" grupu turnīrā Šveice spēlēs A grupā kopā ar mājinieci Franciju, Rumāniju un Albāniju. Pirmais mačs 11. jūnijā pret albāņiem.