Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" iegūst tiesības uz Girgensonu

© Scanpix

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubi Rīgas "Dinamo" un Maskavas CSKA veikuši darījumu, kā rezultātā rīdzinieki ieguvuši pirmtiesības uz latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu, ja spēlētājs izvēlētos karjeru turpināt Krievijas atklātajā čempionātā.

22 gadus vecais Girgensons noslēdzis savu trešo sezonu Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) un vasarā kļūs par ierobežotu brīvo aģentu. Pēdējā sezonā Zemgus Bufalo "Sabres" rindās sakrāja 18 (7+11) rezultativitātes punktus. Trijās sezonās NHL laukumos Girgensons 202 spēlēs guvis 30 vārtus un atdevis 40 piespēles.

CSKA izvēlējās Girgensonu 2011. gada KHL draftā ar 28. numuru otrās kārtas sākumā. Tobrīd Zemgus vēl spēlēja "Fighting Saints" vienībā ASV junioru līgā. KHL draftā drīkst izvēlēties hokejistus, kas ir vecumā no 17-21 gadam un kuriem nav līguma ne ar vienu KHL, MHL vai VHL klubu.

Fakts, ka Rīgas "Dinamo" ieguvusi tiesības uz Girgensonu, nozīmē - ja gadījumā Zemgus izvēlētos savu profesionāļa karjeru turpināt Krievijas čempionātā, tad pirmtiesības uz spēlētāju piederēs tieši Rīgas klubam.

Reāls pienesums no KHL drafta klubiem gan ir apšaubāms un to sapratusi arī līgas vadība. Šobrīd plānots, ka šī gada drafts būs pagaidām pēdējais.

Par darījumu pirmais ziņoja "Sport-Express" hokeja apskatnieks Igors Jeronko.