Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Gulbja spēle lietus dēļ pārcelta uz rītdienu

© SCANPIX

Ernesta Gulbja un Davida Gofāna cīņa par "French Open" ceturtdaļfinālu pārcelta uz rītdienu, tāpat kā visi citi šodien paredzētie turnīra mači.

Ar Ernesta Gulbja un Davida Gofāna maču bija paredzēts atklāt šodienas „French Open” spēļu kalendāru, taču to neļāva izdarīt laikapstākļi un nemitīgais lietus. Mači tika vairākas reizes pārcelti, Gulbja un Gofānai spēlei arī tika mainīta norises vieta no centrālā uz otro kortu, taču uzlabojumi netika sagaidīti, un turnīra organizatori apstiprinājuši, ka šodien Parīzes tenisa kortos spēles nenorisināsies.

Rītdienas spēļu grafiks vēl nav apstiprināts, un skaidrs, ka šodien neizspēlētās spēles to padarīs ļoti aizņemtu. Pagaidām arī nav skaidrības, cikos Gulbis rīt sāks savu maču, taču pēc pēdējās atjaunotās šodienas grafika versijas viņš to darīs pēc Agņeškas Radvaņskas un Cvetenas Pironkovas svētdienas pārtrauktā mača beigām. Šajā spēlē ar 6:2, 3:0 vadībā Radvaņska, līdz ar to iespējams, ka šī spēle tiks pabeigta dažu minūšu laikā.

Šodien bija paredzēts aizvadīt arī visus pārējos vīriešu turnīa astotdaļfināla mačus, ieskaitot Novaka Džokoviča maču pret Roberto Bautistu Agutu un Davida Ferera un Tomasa Berdiha tikšanos. Savukārt sieviešu turnīrā bija paredzēta favorītes Serēnas Viljamsas un Elina Svitoļinas spēle, kā arī Karlas Svaresas Navaro un Julijas Putincevas cīņa.

Tenisisti Parīzē ar laikapstākļiem netika lutināti arī iepriekšējās dienās, un arī Gulbja cīņa pret Džo Vilfrīdu Tsongu aizkavējās vairākas stundas. Taču uzreiz visi dienas mači pārcelti pirmoreiz kopš 2000. gada, kad arī liktenīgs izrādījās 30. maija datums. Savukārt pirms tam tāda nepieciešamība radās tikai tālajā 1973. gadā.