Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Brieža pretinieks zināms

© F64

Šonakt Liverpūlē brits Tonijs Beljū (27-2-1, 17KO) ar tehnisko nokautu trešajā raundā sakāva Kongo bokseri Ilungu Makabu (19-2, 18KO) un kļuva par WBC pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā (līdz 90.7 kilogramiem).

WBC čempiona josta kļuva vakanta pēc tam, kad tās līdzšinējais īpašnieks Grigorijs Drozds savainojuma dēļ atteicās no cīņas pret tā brīža obligāto pretendentu Ilungu Makabu. WBC lēma, ka vakantās jostas īpašnieks tiks noskaidrots Makabu un Tonija Beljū cīņā. Bukmeikeru kantoros priekšroka tika dota Makabu.

Pēc piesardzīga cīņas sākuma pirmā raunda noslēdzošajā minūtē Beljū uzņēmās iniciatīvu, iespiežot Makabu stūrī, taču uz brīdi zaudēja koncentrēšanos, par ko raunda izskaņā tika sodīts pretuzbrukumu, kurš noslēdzās ar Beljū nokdaunu.

Otrais raunds aizritēja mierīgākā gaisotnē ar nosacītu britu pārsvaru, bet trešajā raundā Beljū uzspridzinājaLiverpūles "Goodison Park" stadionu, apberot Makabu ar sitienu jūru. Kongo bokseris Makabu centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, taču bija bezspēcīgs - pēc kārtējās iespaidīgās sitienu sērijas Makabu krita un tiesnesis apturēja cīņu. Tonijs Beljū - jaunais WBC pasaules čempions!

Jāatgādina, ka WBC sudraba josta šobrīd pieder Mairim Briedim (20-0, 17KO), un tieši viņš varētu kļūt par Beljū nākamo pretinieku, ja brits neizlems vispirms aizvadīt brīvprātīgo titula aizstāvēšanu. Tāpat Brieža cīņu par WBC titulu varētu aizkavēt arī Drozda iespējamā atgriešanās ringā pēc savainojuma sadziedēšanas. Jāpiebilst, ka uzreiz pēc cīņas Beljū meta izaicinājumu WBA pasaules čempionam krievam Denisam Ļebedevam (29-2, 22KO).