Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Pretiniekam savainojums, Gulbis jau ceturtajā kārtā

© Scanpix

"French Open" 4. kārtā iekļuva Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis (ATP #80), kurš pirmajā setā vienreiz tika nobreikots, taču mājinieku favorīts Džo Vilfrīds Congā (ATP #7) savainojuma dēļ bija spiests izstāties.

Pirmajā setā Ernestam Gulbim izdevās regulāri ieķerties spēlē pie pretinieka serves, taču pie paša serves latvietim klājās ārkārtīgi smagi. Jau otrajā geimā Gulbis pie 15:30 garas izspēles laikā pēkšņi apstājās un uzskatīja, ka bumbiņa lidoja ārā, taču tiesnesis, nokāpis no podesta, lēma citādi. Dubulto breikbumbu Gulbis gan atspēlēja un vēlāk tika galā arī ar trešo. Šajā geimā Gulbis izdzīvoja, bet ceturtajā Congā viņu atstāja sausā - pie 0:40 Gulbis mēģināja saīsināto sitienu, taču pretī saņēma vēl labāku saīsināto un izspēli pēc tam zaudēja (1:3).

Jau nākamajā geimā Gulbis bija ļoti tuvu tam, lai atgūtu breiku. Pie 30:15 Gulbis teicami uzņēma servi un netverami raidīja bumbiņu atpakaļ, tomēr Congā tika galā ar dubulto breikbumbu, gan pēc tam atspēlēja vēl divas breikbumbas (4:1). Septītajā geimā Congā jau atspēlēja piekto breikbumbu un panāca 5:2, tomēr šā geima laikā francūža sejā bija redzama sāpju grimase un viņš lūdza atļauju doties uz ģērbtuvi, lai viņam tiktu sniegta medicīniskā palīdzība. Pēc neilgas gaidīšanas pauzes kļuva skaidrs, ka cirkšņa problēma ir pietiekami nopietna, lai Congā nebūtu spējīgs turpināt maču.

Gulbis līdz ar to ir iekļuvis turnīra 16 labāko tenisistu pulkā un ceturtajā kārtā tiksies vai nu ar ATP ranga 13. vietu ieņemošo beļģi Davidu Gofēnu, vai spāni Nikolasu Almagro. Pirmajā setā Gofēns uzvarēja ar 6:2, bet otrajā spānis revanšējās ar 6:4. Jāpiebilst, ka Gulbja un Congā spēle Filipa Šatrijē kortā lietus dēļ aizkavējās par aptuveni trim stundām.