Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

ČL fināls Milānā: kura Madrides komanda triumfēs?

© SCANPIX

Šovakar Milānā tiks aizvadīta viena no gaidītākajām spēlēm šosezon - UEFA Čempionu līgas fināls, kurā savā starpā spēkiem mērosies divas Madrides komandas ''Real'' un ''Atletico''.

Madrides ''Real'' UEFA spēcīgākā klubu turnīra vēsturē ar 10 trofejām ir tituliem bagātākā komanda. Aiz karaliskā kluba seko ''Milan'' ar septiņām uzvarām un ''Barcelona'' ar piecām. ''Real'' kopumā finālos spēlējusi 14. reizes, tomēr četras no tām piedzīvojusi zaudējumu. ''Neviens mums neatņems to, ko esam sasnieguši līdz šim,'' tā komandas galvenais treneris Zinedins Zidāns, komentējot šī vakara maču. ''Viss ir atkarīgs no mūsu attieksmes, ja tās nebūs, tad arī uzvara var iet secen. Nekad nevar zināt, kas notiks, taču esam pilnībā gatavi finālam. Es nevaru izcelt vienu spēlētāju ''Atletico'' rindās. Viņi strādā kā komanda un pelnīti iekļuvuši finālā. Zinām, ka viņi spēlēs sarežģītu spēli, tomēr esam tam gatavi.''

Madrides ''Atletico'' līdz šim vēl nav izcīnījusi nevienu Čempionu līgas trofeju. Komanda divas reizes ir bijusi finālā (1973/74. un 2013/14. gadu sezonās), tomēr abas reizes cietusi zaudējumu. ''Atletico'' gan pieder divas uzvaras Eiropas līgā (2009/10 un 2011/12), tomēr uzvara UEFA spēcīgākajā klubu turnīrā būtu, kas īpašs un nozīmīgs kā kluba prestiža, tā arī naudas izteiksmes ziņā. Komandas galvenais treneris Djēgo Simeone, kurš ir zināms arī, kā liels aizsardzības futbola meistars, jokodams atzina, ka šovakar visi 11 ''Atletico'' spēlētāji atradīsies ''Real'' laukuma pusē. ''Neviena no komandām neko daudz nemainīs savā spēles stilā, izņemot mūsu spēlētāju cieņu vienam pret otru, kas tikai aug.''

Savā starpā abas komandas ''La Liga'' turnīrā ik gadu tiekas vismaz divas reizes. Pēdējās piecās abu komandu savstarpējās spēlēs ''Atletico'' ir uzvarējusi divas no tām, bet zaudējusi tikai vienu. 2013/14 gada sezonas ietvaros abas vienības pirmo reizi savā starpā tikās arī Čempionu līgas finālā, kad ļoti tuvu uzvarai bija ''Atletico'', tomēr ''Real'' mača izskaņā izrāva neizšķirtu un papildlaikā svinēja uzvaru.

''Real'' grupu turnīrā no savas A apakšgrupas izkļuva kā pirmā, nezaudējot ne spēli un aiz sevis atstājot spēcīgāko Francijas komandu Parīzes ''SG''. Arī ''Atletico'' savā grupā ieņēma pirmo vietu, zaudējot vienu maču, turklāt turnīra gaitā vienu brīdi pat sasniedza apbrīnojamu rekordu, proti, 510 minūtes spēja neielaist nevienus vārtus, skaitot kopā visus turnīros, kuros tobrīd piedalījās.

Zinedins Zidāns šovakar piedzīvos debiju Čempionu līgas finālā kā galvenais treneris. Iepriekš viens no visu laiku labākajiem Francijas futbolistiem UEFA rīkotajā turnīrā ir triumfējis vienu reizi spēlētāja statusā (2001/02 gadā ar Madrides ''Real''). Šogad Zidānam trenera amatā šis ir arī pirmais Čempionu līgas turnīrs, turklāt reizē tas ir trešais gads pēc kārtas, kad treneris, kurš debitē Čempionu līgā uzreiz sasniedz finālu (2013/14 - Djēgo Simeone, 2014/15 - Luiss Enrike).

''Real'' sastāvā šovakar redzēsim praktiski spēcīgākos kluba spēlētājus. Uzbrukumā ''Atletico'' dzelžaino aizsardzību mēģinās salauzt bīstamais trio Krištianu Ronaldu, Karims Benzemā un Gerets Beils un centrā teicamie piespēļu meistari un spēles veidotāji Toni Kross un Luka Modričs, kuri mēģinās partnerus nodrošināt ar lieliskām piespēlēm. Vienīgais savainotais spēlētājs Madridei Rafaels Varāns. ''Atletico'' rindās šovakar traumēto spēlētāju nav, un komanda spēlēs ar veiksmīgo 4-4-2 aizsardzības taktiku. Pretuzbrukumos ''Real'' būs jāuzmanās no draudīgā Antuāna Grīzmana, kā arī pieredzes bagātā Fernando Toresa.