Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Šķēpmetēja apsver boikotēt Rio spēles, ja startēs arī krievi

© Getty Images / iaaf.org

2008. gada olimpiādes ceturtās vietas īpašniece Goldija Seijersa (Lielbritānija) ir tuvu, lai saņemtu Pekinas spēļu bronzu. Britu šķēpmetēja pieļauj iespēju atteikties no starta Rio olimpiskajās spēlēs, ja krievu vieglatlētiem tomēr atļaus piedalīties.

2008. gada olimpiādes dalībnieku atkārtotajās dopinga pārbaudēs 14 krievu sportistiem šomēnes konstatēta pozitīva A prove, starp pieķertajiem ir arī sudraba medaļniece Marija Abakumova (šķēpmetēja) un bronzas godalgas īpašniece Anna Čičerova (augstlēkšana).

Atgādinām, ka saistībā ar masveidīgu aizliegto vielu lietošanu Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) novembrī diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju no starptautiskajām sacensībām. Ja šīs sankcijas netiks atceltas, tad vieglatlēti zem Krievijas karoga nevarēs piedalīties arī Riodežaneiro spēlēs. Pastāv iespēja, ka krievu nometne varētu tikt atjaunota savās tiesībās - par šo jautājumu IAAF lems 17. jūnijā.

"Es gandrīz varētu iet tik tālu, lai teiktu, ka nevēlos startēt Rio spēlēs, ja piedalīsies arī Krievija. Ja viņi tomēr tiktu pielaisti, bet es nepiedalītos un atteiktos no vēl vienas iespējas olimpiskajās spēlēs, tad apkrāptu pati sevi," saka britu šķēpmešanas rekordiste Goldija Seijersa, kura būtu laimīga saņemt bronzas medaļu, bet tajā pašā laikā būtu arī ļoti dusmīga par neiegūto iespēju stāvēt uz olimpiskā goda pjedestāla. "Nav šaubu, ka mana karjera būtu izvērtusies pavisam citāda. Tas nav tas pats, ja pēc astoņiem gadiem medaļa tiek atsūtīta pa pastu."

Anna Čičerova: "Par notikušo man ir pilnīgs šoks, ja vispār var atrast vārdu, kas aprakstīs manas sajūtas. Nevaru izskaidrot, kā tas varēja notikt. Savā ilgajā karjerā par katru rezultātu un medaļu esmu atdevusi tik daudz spēka un veselības. Man ir ļoti sāpīgi un nepatīkami nonākt situācijā, kāda ir tagad. Lielais sports vienmēr ir uz cilvēka spēju robežas, un atjaunošanās šajā procesā ir svarīga sastāvdaļa. Bet manā gadījumā vienmēr viss bija noteikumu ietvaros."