Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē un grupā paliek otrie

© FIVB

Ar mainīgām sekmēm Maskavas "Grand Slam" grupu turnīru noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši grupu turnīra otrajā spēlē pārliecinoši ar 2-0 (21:14, 21:17) pārspēja brazīliešus Rikardo Satosu un Andre Steinu, bet cīņā par uzvaru grupā ar 0-2 (17:21, 18:21) piekāpās mājiniekiem Konstantīnam Semjonovam un Vjačeslavam Krasilņikovam.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš vienīgie no Latvijas pludmales volejbolistiem vakar spēja izcīnīt uzvaru, droši divos setos pārspējot Polijas duetu. Šodien priekšā bija cīņa ar brazīliešiem Rikardo Satosu un Andre Steinu, kuri vakar ar 0-2 (19:21, 16:21) piekāpās spēcīgākajiem mājiniekiem Konstantīnam Semjonovam un Vjačeslavam Krasilņikovam.

Maču nedaudz labāk sāka Brazīlijas duets, pēc kļūdas servē pārņemot vadību un iegūstot divu punktu pārsvaru (3:1). Ilgi gan situācija šāda nesaglabājās, latviešiem atjaunojot līdzsvaru uz tablo (4:4). Samoilovs un Šmēdiņš turpināja savu izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 8:5. Līdz tehniskajam pārtraukumam Latvijas duets droši dominēja laukumā, iekrājot pietiekami lielu pārsvaru, lai īpaši nesatrauktos par uzvaru pirmajā setā. Atpūtā dueti devās pie rezultāta 13:8. Pēc tehniskā pārtraukuma Samoilovs un Šmēdiņš vēl palielināja rezultāta starpību, izcīnot pārliecinošu uzvaru pirmajā setā ar 21:14.

Otrajā setā dueti cīnījās jau kā līdzīgs ar līdzīgu, te vienam, te otram izdodoties izvirzīties minimālā vadībā. Pirmie pie divu punktu pārsvara īsi pirms tehniskā pārtraukuma tika Samoilovs un Šmēdiņš, kuri atpūtā devās vadībā ar 12:9. Pēc pārtraukuma Latvijas duets pieaudzēja savu pārsvaru līdz pieciem punktiem, noņemot visus jautājumus par uzvarētāju mačā. Seta galotnē pārsteigumi nenotika, Samoilovam un Šmēdiņam svinot uzvaru ar 2-0 (21:14, 21:17).

Līdz ar to Latvijas pludmales volejbolistiem pievakarē bija jācīnās par pirmo vietu grupā pret jau minēto Krievijas duetu Semjonovs/Krasilņikovs, lai kvalificētos astotdaļfinālam. Krievi otrajā spēlē ar rezultātu 1-2 (21:13, 15:21, 13:15) piekāpās poļiem Mihalam Kadziolam un Jakubam Szalankevičam.

Spēles pirmajās izspēlēs dueti punktus guva pārmaiņus, bet tad Samoilovs un Šmēdiņš izvirzījās vadībā ar 5:3, piespiežot pretiniekus ņemt pārtraukumu. Pēc tā Semjonovs un Krasilņikovs atguva zaudēto, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Drīz vien jau latviešiem bija jāņem pārtraukums, jo rezultāts kļuva tiem pagalam nelabvēlīgs - 7:10. Pēc pārtraukuma turpinājās problēmas ar neparocīgu servju uzņemšanu. Mājinieki demonstrēja ļoti labu sniegumu, tehniskajā pārtraukumā dodoties pie sev labvēlīga rezultāta 13:8. Pēc pārtraukuma lieliski pie tīkla turpināja darboties Semjonovs, vairākas reizes neitralizējot Samoilovu. Rezultāta starpība turpināja augt, bet seta izskaņā arī krievi sāka kļūdīties, ļaujot Latvijas duetam pietuvoties līdz divu punktu atstatumam. Pie pirmās mačbumbas uzbrukumu realizēja Krasilņikovs, noslēdzot pirmo setu ar 21:17.

Otrā seta sākumā latvieši meklēja punktus pie Krasilņikova, bet viņš spēlēja prasmīgi, ļaujot Krievijas duetam turēties minimālā vadībā. Krievi, nemēģinot regulāri tikt pie kāda eisa ar sarežģītām servēm, vairāk koncentrējās uz Šmēdiņu, kurš gan spēlēja pietiekami pārliecinoši. Pirmais pie eisa tika Semjonovs, izvirzot Krievijas duetu vadībā ar 9:7. Drīz vien ar netveramu servi atzīmējās Šmēdiņš, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (10:10). Pēc tehniskā pārtraukuma uzbrukumā kļūdījās Šmēdiņš, krieviem atgūstot divu punktu pārsvaru. Latvieši pamēģināja servēt uz Semjonovu, cerot uz sliktu serves uzņemšanu. Šīs cerības neattaisnojās, kā arī Samoilovs un Šmēdiņš nerādīja pārliecinošu sniegumu, kas lika nonākt iedzinējos ar 13:17. Paņemtais pārtraukums nedeva vēlamo rezultātu, latviešiem nespējot lauzt cīņas gaitu. Tādējādi vajadzēja atzīt krievu pārākumu ar 0-2 (17:21, 18:21).

Tādējādi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš savā grupā ierindojās otrajā vietā, kas rīt liks sākt izslēgšanas turnīru ar pirmo kārtu. Latviešu pretinieki tajā noskaidrosies vēlāk.