Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Par labāko hokeja tiesnesi KHL atkal atzīts latvietis

© F64

Krievijas galvaspilsētā Maskavā vakar notika svinīga ceremonija, kur tika sumināti aizvadītās sezonas labākie. Kontinentālajā hokeja līga (KHL) jau ceturto reizi atzinusi Latvijas tiesnesi Eduardu Odiņu par sezonas labāko arbitru.

Par sezonas labāko arbitru tika nosaukts Latvijas tiesnesisEduards Odiņš. "Zelta svilpi" viņš saņēmis jau četras reizes (2011, 2013, 2014, 2016). Vairāk ir tikai krievam Vjačeslavam Bulanovam (2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012), savukārt pēdējo 9 sezonu līderis ir mūsējais.

Odiņš šogad bija kandidāts arī uz pasaules čempionāta tiesāšanu, taču galu galā tika izvēlēti citi. Planētas meistarsacīkstes viņš tiesāja 2011. gadā, un tā ir vienīgā reize. Odiņš netika uzaicināts arī uz Soču olimpisko spēļu tiesāšanu. "Te varētu būt jautājums IIHF tiesnešu komitejai. No viņu puses, esmu pārliecināts, atbilde būtu vienkārša - neatbilst līmenim," pirms pāris gadiem laikrakstam "Telegraf" skaidroja Eduards Odiņš.

Par aizvadīto sezonu visvairāk balvu saņēma čempionvienības Magņitogorskas "Metallurg" uzbrukuma līderis Sergejs Mozjakins. Jau piekto reizi viņš bija regulārās sezonas labākais bombardieris, šoreiz viņš sakrāja 67 (32+35) rezultativitātes punktus. Regulārās sezonas labākā spēlētāja balvu viņš saņēma jau trešo reizi pēdējos četros gados. Izslēgšanas spēlēs 35 gadus vecais Mozjakins sapelnīja 25 (11+14) punktus un otro reizi tika atzīts vērtīgāko spēlētāju.

Vicečempionvienības Maskavas CSKA stūrmanis Dmitrijs Kvartaļnovs pasludināts par sezonas labāko treneri, savukārt čempionvienības Magņitogorskas "Metallurg" viceprezidents Genādijs Veļičkins tika atzīts par labāko kluba vadītāju. Kā jau ziņots, Gagarina kausa finālsērijā Urālu vienība apspēlēja galvaspilsētas armijniekus (4-3).

Simboliskā izlase: vārtsargs Iļja Sorokins (CSKA), aizsargs Kriss Lī (''Metallurg"), aizsargs Ņikita Zaicevs (CSKA), uzbrucējs Sergejs Mozjakins (''Metallurg"), Jans Kovāržs (''Metallurg"), uzbrucējs Aleksandrs Radulovs (CSKA).