Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Vēl 14 krievu vieglatlētiem bijušas pozitīvas dopinga analīzes

© SCANPIX

Krievijas Olimpiskā komiteja atklājusi, ka 14 Krievijas atlētiem, kuri piedalījušies Olimpiskajās spēlēs Pekinā konstatētas pozitīvas dopinga analīzes. Britu raidorganizācija BBc informē, ka pozitīvas dopinga analīzes bijušas arī pēc atkārtotu testu veikšanas.

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko norādījis, ka iegūtie dati ir satraucoši, tomēr tas nav objektīvs un pilnīgs skatījums uz dopinga situāciju Krievijā.

Krievijas televīzija jau atklājusi visu 14 sportistu vārdus. 10 no viņiem 2008.gada Pekinas Olimpiskajās spēlēs izcīnījuši medaļas.

Šo sportistu vidū ir arī Krievijas medaļniece, augstlēcēja Anna Čičerova. 2012.gada Olimpiskajās spēlēs viņa izcīnija zelta medaļu. Čičerova norāda: "Esmu šokēta. Es nesaprotu, kā tas varēja notikt. Vienmēr tiek rūpīgi uzraudzīts, kādus medikamentus un uztura bagātinātājus es lietoju."

Tikmēr Starptautiskā Olimpiskā komiteja informējusi, ka Pēc Pekinas Olimpiskajām spēlēm veikti 454 dopinga testi. Ļoti iespējams, ka 31 sportistam pozitīvo dopinga analīžu dēļ tiks aizliegts piedalīties Rio Olimpiskajās spēlēs, kas sāksies jau 5.augustā.