Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Latvija spēlēs Ķelnē kopā ar Krieviju, Dāniju un Itāliju

© SCANPIX

2017. gada pasaules čempionātā hokejā, kas startēs pēc 346 dienām, Latvijas valstsvienība spēlēs Vācijas pilsētā Ķelnē bāzētajā B apakšgrupā.

Nākamā gada pasaules čempionāts norisināsies divās valstīs - Francijā (galvaspilsētā Parīzē) un Vācijā (Ķelnē). Abas pilsētas savieno ātrvilciens, ar kuru ceļā jāpavada trīs ar pusi stundas.

Ķelnes arēnā, kas gatava uzņemt 18,5 tūkstošus līdzjutēju un ir lielākā Eiropā, spēlēs arī Latvijas valstsvienība. Mūsējiem pretī stāsies laukuma saimniece Vācija, šā gada bronzas medaļniece Krievija, Amerikas Savienotās Valstis, Zviedrija, Slovākija, Dānija un Itālija, kas šogad cīnījās pirmajā divīzijā un ieguva ceļazīmi augšup.

Tādējādi Parīzes grupā spēkosies abas 2016. gada finālistes Kanāda un Somija, kurām pievienosies Čehija, Šveice, Baltkrievija, Norvēģija, Francija un Slovēnija. Arī otras arēnas izmēri ir gana iespaidīgi - sēdvietas 14,5 tūkstošiem līdzjutēju. Biļešu tirdzniecība gan sāksies tikai pēc tam, kad būs zināms spēļu kalendārs, un to sola publicēt tuvākajā laikā.

Divi ceturtdaļfināli norisināsies Ķelnē, bet divi - Parīzē. Taču izšķirošās cīņas - gan abi pusfināli, gan abas medaļu spēles - notiks Vācijā, kas pasaules čempionātu pēdējoreiz uzņēma 2010. gadā. Toreiz laukuma saimnieki sagādāja milzīgu pārsteigumu un ierindojās ceturtajā vietā.