Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

A/S "DINAMO RĪGA" vērtē K.Lipmana izteikumus Krievijas medijā

© f64

A/S "DINAMO RĪGA" padomes sēdē 20.maijā tika izskatīts jautājums par Latvijas Hokeja federācijas prezidenta Kirova Lipmana teikto intervijā Krievijas medijam "Sportfakt", vēsta informācija, publicēta DINAMO RĪGA mājaslapā.

Padomes locekļi pieņēma paziņojumu, kurā pauž uzskatu, ka K.Lipmana izteiktie apgalvojumi neatbilst patiesībai un nodara kaitējumu Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem, kā arī Latvijas, Izraēlas, Krievijas un citu valstu attiecībām.

Latvijas Hokeja federācijas prezidenta Kirova Lipmana apgalvojumi medijam "Sportfakt" izkropļo reālo starpnacionālo situāciju Latvijā. Vai K.Lipmans nezina Latvijas vēsturi? Mūsu valstī gadsimtiem ilgi kopā saticībā un cieņā ir dzīvojuši visu nacionalitāšu pārstāvji - latvieši, krievi, ebreji, vācieši, lietuvieši, igauņi, baltkrievi, poļi, ukraiņi, čigāni, armēņi un citas tautas. Latvijā krievi un ebreji tāpat kā latvieši un citu tautu piederīgie ieņem jebkurus amatus, darbojas politikā, valsts pārvaldē, uzņēmējdarbībā, sportā, kultūrā un mākslā atbilstoši to spējām, nevis nacionalitātei.

Hokeja komandā "DINAMO RĪGA" vienmēr ir spēlējuši dažādu tautību hokejisti. Mūsu komandas līdzjutēji un atbalstītāji gan Latvijā, gan ārpus tās robežām ir visdažādāko tautību cilvēki. Viens no hokeja komandas "DINAMO RĪGA" mērķiem ir veicināt tautu draudzību un mieru. Visus astoņus gadus, kopš "DINAMO RĪGA" spēlē Kontinentālajā hokeja līgā, mēs esam jutuši atbalstu gan no latviešiem, gan krieviem, gan ebrejiem, gan citu tautu pārstāvjiem visā sporta pasaulē.

Ja latvieši necienītu ebrejus, kā gan K.Lipmans varētu 19 gadus ieņemt amatu Latvijas Hokeja federācijā? Kā gan K. Lipmans varētu būt viens no bagātākajiem cilvēkiem Latvijā, ja šeit viņam nebūtu radīti visi apstākļi viņa biznesa attīstībai? Un kā tagad K. Lipmans, pēc saviem sabiedrību aizskarošajiem apgalvojumiem, domā turpmāk pildīt Latvijas sabiedrības uzticētos pienākumus Latvijas hokeja federācijā un skatīties cilvēkiem acīs?

Ņemot vērā šo K.Lipmana izteikumu nopietnību un ietekmi uz mieru un saticību Latvijas sabiedrībā, kā arī starpvalstu attiecībām, mēs domājam, ka ir pamats izvērtēt, vai viņa intervijā pateiktais nesatur nacionālā naida kurināšanas pazīmes.