Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Cauņa trešo reizi kļūst par Krievijas Premjerlīgas čempionu

© pfc-cska.com

Latvijas viens no labākajiem futbolistiem Aleksandrs Cauņa Maskavas CSKA sastāvā trešo reizi kļuvis par Krievijas Premjerlīgas uzvarētāju. CSKA šodien ar 1:0 uzvarēja Kazaņas ''Rubin'' un ieguva vajadzīgos trīs punktus.

Maskavas CSKA pirms noslēdzošās kārtas tikai par diviem punktiem apsteidza sezonas galveno pārsteigumu ''Rostov''. Abas komandas spēles aizvadīja paralēli un abas arī izcīnīja uzvaras, ar ko bija pietiekami, lai CSKA ar 65 punktiem 30 spēlēs kļūtu par Krievijas Premjerlīgas čempioni.

CSKA šodien ar 1:0 pieveica Kazaņas ''Rubin'', bet ''Rostov'' apspēlēja Groznijas ''Terek'' (2:0). Šoreiz Aleksandrs Cauņa bija savas komandas pieteikumā, taču tā arī laukumā neizgāja. Aleksandram tas ir trešais Krievijas zelts - pirms tam Premjerlīgā izdevies uzvarēt 2013. un 2014. gadā. Šogad čempionātā Cauņa CSKA sastāvā aizvadīja deviņas spēles, divās no tām izejot starta vienpadsmitniekā.

Krievijas Nacionālajā līgā, kas ir pēc spēka otrais čempionāts Krievijā, šodien Astrahaņas ''Volgar'' viesos spēlēja 1:1 ar ''Sibir'' futbolistiem. Diemžēl Latvijas pussargsIvans Lukjanovs nebija Astrahaņas komandas pieteikumā. Pēdējo spēli ''Volgar'' sastāvā Lukjanovs nospēlēja 15. maijā, bet kopumā šajā sezonā piedalījās 25 spēlēs, 21 no tām dodoties starta sastāvā. 38 spēlēs sakrātie 63 punkti komandai dod ceturto vietu, kas nozīmē, ka vēl būs iespēja cīnīties par iekļūšanu Premjerlīgā.

Jau ilgāku laika iepriekš bija zināms, ka Premjerlīgā nākamgad spēlēs Artūra Zjuzina pārstāvētā Orenburgas ''Gazovik'', kas šodien sekmīgi arī noslēdza sezonu - 3:0 viesos pret ''Kamaz''. Zjuzins šoreiz nebija savas komandas pieteikumā. Pēdējo spēli Orenburgas sastāvā 24 gadus vecais futbolists aizvadīja 20. martā. Ar 86 punktiem ''Gazovik'' kļuva par Nacionālās līgas uzvarētāju.