Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Gudļevskis uz soliņa, Tampa izlīdzina sēriju

© SCANPIX

Arī šonakt Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis Tampabejas ''Lightning'' NHL pusfināla spēli vēroja no soliņa, bet komanda spēja ar 4:3 pieveikt Pitsburgas ''Penguins'', sērijā panākot 2-2.

Arī šonakt Tampabejas komandas pamatvārtsargs Bens Bišops savainojuma dēļ nebija pat komandas pieteikumā, tādējādi trešo maču pēc kārtas uz spēli jāpārģērbjas bija Latvijas vārtsargam Kristeram Gudļevskim. Arī šoreiz visu spēli latvietis noskatījās no rezervistu soliņa, kamēr vārtu drošība uzticēta Krievijas vārtsargam Andrejam Vasiļevskim.

Pēc trim nospēlētām spēlēm ''Ligtining'' sērijā bija iedzinējos ar 1-2, taču šīs nakts spēli izdevās iesākt lieliski. Tampabeja labi pacīnījās pretinieku aizsardzības zonā, ieguva ripu, sekoja uzmetiens no zilās līnijas, un ripas lidojuma virzienu spēles 27. sekundē veiksmīgi pielaboja Raiens Kelehens (1:0). Kopumā Tampabeja pirmajā periodā demonstrēja labāku spēli, un perioda beigu daļā izdevās gūt vēl vienus vārtus. ''Lightning'' ātri no aizsardzības devās uzbrukumā, sekoja lieliska izspēle, un Andrejs Šustrs raidīja ripu tukšā vārtu stūrī (2:0).

Turpinājumā komandas vairāk nekā 20 spēles minūtes nespēja gūt vārtus, lai gan pa abām kopā sakrāja septiņus noraidījumus. 35. minūtē vairākums tika izmantots, kad mājinieki ātri izspēlēja ripu vārtu priekšā, un Džonatans Druāns to ieraidīja tukšos vārtos (3:0). 38. minūtē Tampabeja atkal noorganizēja zibenīgu pārēju uzbrukumā, kas atkal noslēdzās ar pārdomātu izspēli, kuras noslēgumā Tailers Džonsons no tuvas distances panāca jau graujošo 4:0.

Trešajā periodā līdz 55. minūtei Pitsburgas sastāvā paspēja izcelties Fils Kesels, Jevgēņijs Malkins un Kriss Kunics, tādējādi negaidīti viesi spēja atgriezt intrigu šajā spēlē (4:3). Pitsburga arī radīja spiedienu, taču ''Lightning'' minimālo pārsvaru noturēja, uzvarēja ar 4:3 un sērijā spēja panākt izlīdzinājumu 2-2. Vasiļevskis šonakt atvairīja 35 no 38 pretinieku izdarītajiem metieniem, kamēr Tampabeja izdarīja 37 metienus.

Naktī uz pirmdienu pulksten 3:00 pēc Latvijas laika komandas sērijas piekto spēli aizvadīs Pitsburgā.