Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

KHL bez "Crowns" un dublieru līgas, gaida Pekinas klubu

© IIHF

Krievijas hokeja vadība paziņo, ka KHL premjerlīga jeb dublieru līga tomēr netiks organizēta, zviedru klubs "Crowns" pagaidām nepievienosies, savukārt Pekinas "Red Star Kunlun" tiek gaidīts līdz jūlijam.

Krievijas Hokeja federācijas izpilddirektors Dmitrijs Kurbatovs: "Vienojāmies ar KHL, ka hokeja premjerlīga tomēr netiks organizēta. Divām sacensībām nav jēgas." Kā jau ziņots, marta otrajā pusē tika nolemts izveidot KHL dublieru līgu jeb premjerligu, aprīļa sākumā jau tika pieteikti 12 klubi, tostarp Rīgas "Daugava".

KHL viceprezidents Georgijs Kobļanskis: "Zviedru hokeja klubs "Crowns" nākamsezon nespēlēs KHL, pieteikšanās jau noslēgusies, gaidām to nākamgad." Kā jau ziņots, aprīlī "Crowns" paziņoja, ka nākamsezon vēlas debitēt KHL, Zviedrijas hokeja vadība nedeva zaļo gaismu, tāpēc maijā mēģināja vienoties par citas valsts pārstāvēšanu.

KHL arī informē, ka Pekinas "Red Star Kunlun" pieteikuma sakarā ir pieprasīta papildus informācija par infrastruktūras aspektiem, lai izvērtētu atbilstību reglamenta prasībām. Jaunās sezonas dalībnieku sastāvs tiks apstiprināts jūlijā. Kā jau ziņots, Pekinas klubs "Red Star Kunlun" gatavojas debitēt KHL. Ķīnas galvaspilsēta ir izvēlēta kā 2022. gada ziemas olimpisko spēļu mājvieta. Tas nozīmē, ka hokeja turnīrā piedalīsies arī ķīniešu izlase. Ķīnas hokejā vajadzīgs progress, un šeit palīdzīgu roku sniedz kaimiņi.

Kā zināms, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) aizvadītajā sezonā spēlēja 28 klubi, tostarp seši atrodās ārpus Krievijas - Astanas "Barys", Bratislavas "Slovan", Helsinku "Jokerit", Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medvescak" un Rīgas "Dinamo".