Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Čempionata sākumā Latvija atņem punktu Zviedrijai

© F64

Latvijas izlase pasaules čempionātu atklāja ar 1:2 zaudējumu papildlaikā Zviedrijai. Latvijai vienīgos vārtus guva Kristaps Sotnieks, bet izlasē debitēja vārtsargs Elvis Merzļikins.

Sadarbībā ar portālu sportacentrs.com piedāvājam spēles teksta tiešraidi.

Spēles gaita:

65` Zviedrija uzvar 2:1. Neveiksme aizsardzībā Guntim Galviņam, un zviedri iziet divatā pret Merzļikinu, kuram vairs cerību nepalika daudz.

63` Papildlaikā abas komandas rāda līdzvērtīgu sniegumu, turklāt gandrīz vai liekas, ka zviedri vairāk baidās kļūdīties. Tas gan netraucē viņiem gandrīz tikt pie izgājiena viens pret vienu, bet Edgars Siksna paspēj aizsardzībā.

61` Sācies papildlaiks un cīņa par otro punktu šajā mačā.

60` Latvija pēdējā minūtē nekautrējās arī uzbrukt, un Ķēniņs divreiz bīstami meta pa vārtiem. Zviedri savus vārtos nosargāja, taču par 1:1 pamatlaikā gan priecīgāki izskatījās Latvijas hokejisti. Pirmais punkts čempionātā iegūts, gaidām papildlaiku.

57` Meija "izkapā" ripu uz savas zilās līnijas un apsteidz aizsargu, tiekot izgājienā viens pret vienu. Lieliska iespēja, bet diemžēl metiens nedaudz garām.

55` Ēriksonam neiztur nervi pēc divcīņas vārtu priekšā un viņš uzsit ar nūju pa Cibuļska rokām. Latvijas aizsargs gūst nelielu traumu, taču Ēriksons tiek aizsūtīts uz sodīto spēlētāju soliņu.

53` Vārti!!! Sotnieks panāk 1:1 Vairākumā veiksmīgu piespēli izdara Rēdlihs, un zviedru aizsargi nepaspēj patraucēt Sotniekam, kurš no metriem 4-5 raida ripu garām Markstremam. Latvijas pirmie vārti šajā čempionātā. Tiesa, uzreiz pēc tam Indrašis saņem noraidījumu un divas minūtes mazākumā.

51` Latvijai vairākums - Bičevski pietur Lundberjs, un divas minūtes, kurās iespēja atspēlēties.

50` Vai nu pagurums, vai arī klusums pirms vētras, taču spēle palikusi krietni lēnāka un arī līdzjutēji pieklusuši.

49` Mazākums vēlreiz izturēts. Mūsu vārtsargam darba netrūkst (12 metieni pirmajās 9 minūtēs 3. periodā), bet joprojām - tikai 0:1.

46` Netīšām izmesta ripa no laukuma noved pie divām soda minūtēm Andrim Džeriņam un ceturtā Latvijas mazākuma. Un, ja nu kādam interesē, pirmo Zviedrijas vārtu guvumā rezultatīva piespēle spēles protokolā piešķirta arī Jūhanam Fransonam.

46` Spēlētāju čupa Latvijas vārtu priekšā, bet Merzļikins parūpējas, lai ripa netiek pāri vārtu līnijai. Pēc spēles sākumā ielaistajiem vārtiem Merzļikins sarūpējis sev spožu debijas maču un kļūdas vairs nav pieļāvis.

43` Mazākums ar pūlēm un Merzļikina palīdzību izturēts.

41` Sācies trešais periods. Rezultāts joprojām slidenais 1:0 Zviedrijas labā, bet sākumā Latvijai jāiztur iepriekš nopelnītais mazākums.

Noslēdzas spēles 2. periods.

40` Arī trešais vairākums netiek izmantots, un otrais periods noslēdzies. Diemžēl pēdējās sekundēs zviedri uzbruka ļoti aktīvi, un Mārim Bičevskim nācās nopelnīt noraidījumu septiņas sekundes pirms perioda beigām.

37` Daugaviņš veica iespaidīgu slalomu pretinieku zonā, apslidojot vairākus aizsargus, bet metiens jau atkal tiek atvairīts. Pēc minūtes lielisks izgājiens jau Meijam, kurš izlauzās caur Zviedrijas aizsardzības līnijai, taču Markstrems pagaidām izskatās ļoti drošs par sevi. Viņam gan sekos vēl viena pārbaude, jo pēc pārkāpuma pret Kuldu Zviedrija paliek mazākumā.

35` Rodrigo Ābols gūst nelielu traumu, kad partneris Maksims Širokovs viņam netīšām ar nūju trāpa pa seju.

33` Spēles temps nav īpaši ātrs un izskatās izdevīgs zviedriem, kuru standarta uzbrukumi ir gan bīstamāki, gan biežāki. Gandrīz vienam pret vārtiem izdevās izrauties Rēdliham, taču aizsargs paspēja viņu aizvirzīt uz laukuma stūri.

30` Pāris asumi Merzļikina vārtu priekšā, bet viņš tiek galā pārliecinoši un mazākums vēlreiz izturēts.

28` Vēl viens noraidījums Latvijai, šoreiz uz sodīto spēlētāju soliņu tiek aizsūtīts Sotnieks, kurš par šādu scenāriju ir ļoti neapmierināts.

25` Mazākums pārliecinoši izturēts, zviedriem nopietnu iespēju nebija.

21` Sācies otrais periods. Pēc Ralfa Freiberga noraidījuma Latvijas nāksies spēlēt mazākumā.

Sākas spēles 2. periods.

Noslēdzas spēles 1. periods.

15 min. Vairāki bīstami metieni un laba saspēle pretinieku zonā, pozitīvs vairākums bez rezultāta. Divas minūtes zviedri varēja dabūt arī par Girgensona nogāšanu uz zilās līnijas, taču tiesneši viņus šoreiz pažēloja.

13 min. Indraša izrāviens uz vārtiem apturēts ar pārkāpumu, un Latvijai vēl viena iespēja vairākumā.

7 min. Latvijas izlase nerealizē vairākumu.

Pēc gūtajiem vārtiem seko bīstams metiens pa Merzļikina sarātajiem vārtiem, kas izraisa pirmo asumus starp komandas spēlētājiem

3 min - 0:1. Latvija ātri nonāk iedzinējos. Neliela neprecizitāte aizsardzībā un veiksme palīdzēja tikt pie metiena Jimmijam Ēriksonam, kurš uzreiz pārspēja Merzļikinu.

Sākas spēles 1. periods.

Komandu sastāvi:

Latvija: Elvis Merzļikins (Edgars Masaļskis), Guntis Galviņš-Edgars Siksna, Ronalds Ķēniņš-Zemgus Girgensons-Kaspars Daugaviņš; Kristaps Sotnieks-Aleksandrs Jerofejevs, Miķelis Rēdlihs-Andris Džeriņš-Roberts Bukarts; Oskars Cibuļskis-Ralfs Freibergs, Gunārs Skvorcovs-Gints Meija-Miks Indrašis, Edgars Kulda-Māris Bičevskis-Rodrigo Ābols; Maksims Širokovs,Vitālijs Pavlovs.

Zviedrija: Jākobs Markstrems (Viktors Fasts), Adams Lāšons-Ēriks Gustafsons, Mīkaels Beklunds-Jimmijs Ēriksons-Līnuss Ūmārks, Jūhans Fransons- Ēriks Gustafsons, Gustavs Nīkvists-Aleksandrs Veinberjs-Līnuss Klāsens, Oskars Fantenberjs- Magnuss Nigrens, Matiass Ritola-Jūhans Sundstrems-Roberts Rosēns, Matiass Šegrens- Martins Lundberjs- Jons Normans