Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Bukmeikeri prognozē, kā Latvijas hokejistiem veiksies čempionātā

© F64

Šī gada Pasaules hokeja čempionātā Latvijas izlase mūs priecēs ar divām vai trīs uzvarām, ar ko būs gana vietas nodrošināšanai Elites divīzijā, bet pietrūks iekļūšanai izslēgšanas spēlēs, prognozē sporta totalizators 11.lv.

Iespēja, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase arī nākošgad startēs Elites divīzijā, ir 70% (likmes koeficients 1.33), bet varbūtība iekļūt ceturtdaļfinālā tiek vērtēta vien ar 10% (10.00). Kopumā 11.lv bukmeikeri prognozē, ka Latvija izcīnīs sešus līdz septiņus punktus.

"Diemžēl prognozes liecina, ka šogad Latvijas izlase būs tuvāk cīņai par palikšanu Elites divīzijā nekā cīnīsies par izslēgšanas spēlēm," rezumē 11.lv totalizatora vadītājs Toms Piliksers. "Tomēr sporta burvība ir pat visneticamāko scenāriju piepildīšanās. Ja Krieviju, Zviedriju un Čehiju apsteigt būs sarežģīti, tad ceturtā vieta apakšgrupā, kas nodrošinās vietu ceturtdaļfinālā, labvēlīgu apstākļu sakritības rezultātā nav neiespējama."

Turnīra sākums būs pārbaudījums Latvijas līdzjutējiem, jo pirmie trīs mači būs pret Zviedriju, Čehiju un Krieviju. Ar 61% varbūtību (likmes koeficients 1.55) 11.lv prognozē, ka šajos mačos mūsu valstvienība pie punktiem netiks. Savukārt, tālāk sekos spēles pret Šveici, Dāniju, Norvēģiju un Kazahstānu, kur Latvijas iespējas gūt panākumus jau tiek vērtētas krietni labvēlīgāk.

Tikmēr turnīra galvenie favorīti 11.lv vērtējumā ir Kanāda (34% varbūtība) un mājinieki Krievija (31%). Citu komandu izredzes tiek vērtētas jau krietni zemāk.

"Jau ierasts, ka galvenie favorīti ir Krievija un Kanāda. Parasti kā trešie favorīti tiek minēti Zviedrija, bet šogad šķiet, ka labāk veiksies kaimiņiem somiem," uzskata Piliksers. "Lai arī čempionāts norisināsies Krievijā, mājiniekus par izteiktiem favorītiem uzskatīt nesteidzamies. Nestabils sniegums pārbaudes spēlēs, iekšējie konflikti un spiediens no vietējiem līdzjutējiem var darīt savu."

2016. gada Pasaules hokeja čempionāts norisināsies Maskavā un Sanktpēterburgā no 6.maija līdz 22.maijam.