Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

''Thunder'' atgūstas pēc mīnus 32 un izlīdzina sēriju

© SCANPIX

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Rietumu konferences pusfinālā šonakt ''Thunder'' spēja atgūties pēc pamatīgā zaudējuma pirmajā spēlē un ar 98:97 pieveikt ''Spurs''.

Oklahomsitijas ''Thunder'' pagalam bezcerīgi aizvadīja pirmo spēli Rietumu konferences pusfinālā pret Sanantonio ''Spurs'', piedzīvojot pamatīgu sakāvi ar 92:124. Pirmajā spēlē ''Spurs'' jau pēc spēles pirmās ceturtdaļas bija ieguvusi 23 punktu handikapu (43:20).

Otrajā spēlē ''Spurs'' vairs tik izcili grozam no distances neuzbruka, un ''Thunder'' pēc 12 minūtēm atradās vadībā ar 29:21. Sanantonio ātri spēja atgūties (33:33) un turpinājumā ilgāku laiku bija ļoti līdzīga spēle. Nopietnāku izrāvienu ''Thunder'' veica ceturtās ceturtdaļas ievadā, kad izdevās gūt astoņus punktus pēc kārtas un iegūt deviņu punktu pārsvaru (85:76).

Denijs Grīns īsā laikā realizēja divus tālmetienus, precīzs metiens arī Kavai Lenardam, un ''Spurs'' atkal jau vairs tikai mīnus viens (84:85). Izskaņā pēc Kevina Durenta un Rasela Vestbruka veiksmīgām darbībām ''Thunder'' ieguva plus četri (98:94). Seržs Ibaka uz tālmetiena līnijas pārkāpa noteikumus pret Lemarkusu Oldridžu, kurš bija precīzs visos trīs mēģinājumos (98:97), 1,9 sekundes pirms beigām sekoja ''Thunder'' kļūda, bet ''Spurs'' vairs izglābties nespēja.

Durents uzvarētāju sastāvā nospēlēja 42 minūtes, guva 28 punktus, savāca septiņas atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles. 37 minūtēs vēl iespaidīgāku statistiku iekrāja Vestbruks - 29 punkti, septiņas bumbas zem groziem un desmit rezultatīvas piespēles. ''Spurs'' sastāvā labākais bija Oldridžs, kura 41 punkts un astoņas atlēkušās bumbas. Jāpiemin, ka Oldridžs guva ''Spurs'' pēdējos 13 punktus.

Klīvlendā Austrumu konferences pusfinālā pirmo savstarpējo spēli aizvadīja ''Cavaliers'' un Atlantas ''Hawks''. Jau spēles pirmajā ceturtdaļā mājiniece iekrāja 11 punktu handikapu (30:19), ko arī spēja noturēt līdz spēles beigām, galarezultātā izcīnot itin pārliecinošu panākumu ar rezultātu 104:93.

Lebrons Džeimss ''Cavaliers'' rindās guva 25 punktus, savāca septiņas bumbas zem groziem un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles. Lebronam arī piecas pārtvertas piespēles. Atlantas sastāvā labākais aizvadītajā naktī bija Deniss Šrēders - 27 punkti un piecas rezultatīvas piespēles.