Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Beresņevs: "Sastāvs ir skaidrs par 90-95%"

© F64

Latvijas izlase preses konferencē sastāvu pasaules čempionātam vēl nenosauca, bet galvenais treneris Leonīds Beresņevs norādīja, ka nav izdarīts lēmums par vienu aizsargu un vienu uzbrucēju.

"Esmu gandarīts par treniņos paveikto darbu un atmosfēru, kas valdīja spēlētāju starpā. Daudz runājam un spriežam, nav bijušas nekādas problēmas. Protams, nācās risināt dažādus jautājumus, tāpēc gribu pateikt paldies mūsu darbiniekiem. Tāpat vēlos izcelt, ka gandrīz katru dienu runāju ar galveno treneri, un tas ir pozitīvi. Agrāk sazināties ar viņiem bija grūti," preses konferenci ievadīja Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

Tāpat viņš pateicās U18 valstsvienības spēlētājiem un treneru korpusam, jo tas ļauj visām Latvijas komandām atrasties starp labākajām pasaulē. Savukārt izlasei izvirzīto uzdevumu Lipmans vēl neatklāja, jo valdes sēde notiks pulksten 15, un tikai tad tiks pieņemts lēmums.

"Gatavojāmies vislabākajos apstākļos, kāda ir pieejami Latvijā. Arī tas, kāda ir sadzīve ārpus laukuma, dod pienesumu komandas rezultātos. Tāpēc paldies prezidentam, ka tika nodrošināts viss, lai varētu sekmīgi strādāt laukumā," pauda federācijas ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

"Uzskatu, ka sagatavošanās bija produktīva un noritēja ļoti labi. Gan treniņu process, gan apstākļi, kas bija sagatavoti augstākajā līmenī. Un to izmantojām pēc pilnas programmas. Aizvadījām astoņus pārbaudes mačus pret dažādiem pretiniekiem. Galvenais secinājums: bija jūtams komandas raksturs un vēlme parādīt rezultātu. Protams, bija kļūdas, bet bez tām nevar. Protams, gribētos mazāk. Cerēsim, ka līdz pasaules čempionātam tās labosim," sacīja galvenais treneris Leonīds Beresņevs.

"Ieguvām 12 punktus, bet tikpat arī zaudējām. Pārbaudes mačos laukumā gāja 36 cilvēki," norādīja Beresņevs, kurš uzreiz piebilda, ka sastāvs pasaules čempionātam vēl netiks nosaukts. "Pagaidām tas ir skaidrs par 90-95%. Nav skaidrības par pāris pozīcijām - vienu aizsargu un vienu uzbrucēju. [Latvijas izlase uz turnīru vedīs astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus - aut.] Skatīsimies uz pēdējiem treniņiem. Visticamāk, nosauksim otrdien."

Šodien Latvijas izlasei pievienosies uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kuram noslēdzās Amerikas Hokeja līgas sezona. Komentējot Mika Indraša muguras savainojumu, Beresņevs norādīja, ka viņam dota atpūta pirms svarīgākajām spēlēm un satraukuma par viņa veselību neesot. "Ceram, ka viņš aizvadīs vienu no labākajiem pasaules čempionātiem karjerā," piebilda galvenais treneris. Arī ar Edgara Masaļska veselību viss esot kārtībā.

Latvijas izlases sastāvs
Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Elvis Merzļikins un Jānis Kalniņš.
Aizsargi: Jānis Andersons, Edgars Siksna, Ralfs Freibergs, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Kristiāns Rubīns, Maksims Širokovs, Renārs Demiters, Kristaps Zīle un Aleksandrs Jerofejevs.
Uzbrucēji: Kaspars Daugaviņš, Kaspars Saulietis, Rodrigo Ābols, Vitālijs Pavlovs, Artūrs Ozoliņš, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Zemgus Girgensons, Edgars Kulda, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Aleksejs Širokovs, Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Ronalds Ķēniņš un Nikolajs Jeļisejevs.