Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Rīgas "Dinamo" sastāvā oficiāli paliek četri hokejisti

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās hokeja līgas vadība paziņojusi brīvo aģentu sarakstu, un Rīgas „Dinamo”, kas nav pagarinājusi nevienu esošo līgumu, palikusi ar četriem hokejistiem oficiālajā sastāvā.

KHL sezonas beigas oficiāli pienāca 30. aprīlī, kas bija pēdējā diena šīs sezonas līgumos. Pēc to beigām Rīgas „Dinamo” sastāvā palikuši vairs tikai Kristaps Zīle, Miks Indrašis, Filips Toluzakovs un Roberts Locāns. Līdz vakardien komandai bija iespējas izvairīties no pārējo spēlētāju nonākšanas brīvo aģentu tirgū, bet no šodienas jebkura KHL komanda var uzsākt sarunas un piedāvāt līgumus par brīvajiem aģentiem kļuvušajiem spēlētājiem.

No „Dinamo” sistēmas par neierobežotajiem brīvajiem aģentiem šodien kļuvuši 22 spēlētāji, tiesa, vārtsargs Jūakims Ēriksons jau panācis vienošanos par spēlēšanu Zviedrijā. Brīvā aģenta statuss šobrīd ir Armandam Bērziņam, Guntim Galviņam, Aleksandram Jerofejevam, Gintam Meijam, brāļiem Miķelim un Krišjānim Rēdlihiem, Kasparam Saulietiem, Kristapam Sotniekam un Mārim Jasam. Par brīvajiem aģentiem kļuvuši arī Stīvens Saigo un Tims Sestito, kā arī vairāki jauniešu komandas spēlētāji.

Savukārt 10 spēlētāji nonākuši ierobežotā brīvā aģenta statusā, proti, viņi var pieņemt cita KHL kluba piedāvājumu, bet Rīgas „Dinamo” būs iespēja to atspēkot un saglabāt hokejistu savā sastāvā. Tie ir Ulvis Balinskis, Kirils Galoha, Nikolajs Jeļisevejs, Edgars Kulda, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Jakubs Sedlāčeks, Gunārs Skvorcovs, Gatis Sprukts un Ēriks Ševčenko.

Lielākās komandas daļas kļūšana par brīvajiem aģentiem gan nav nekāds jaunums „Dinamo” sistēmā, jo līdzīgi noticis arī pēc iepriekšējo sezonu beigām, piemēram, pēc pagājušās sezonas par brīvajiem aģentiem kļuva 29 „Dinamo” hokejisti. Liela daļa no viņiem savu vietu komandā saglabāja, panākot jaunu vienošanos starpsezonā.

Par brīvo aģentu oficiāli šodien kļuvis arī Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis, kuram beidzies līgums ar Toljati „Lada”, kā arī Mārtiņš Karsums. Maskavas „Dynamo” vadība iepriekš gan norādīja, ka ir ieinteresēta saglabāt Karsumu savā sastāvā, taču šobrīd gan viņam, gan Masaļskim ir neierobežota brīvā aģenta statuss. Savukārt citi Latvijas leģionāri KHL Oskarts Bārtulis, Kaspars Daugaviņš un Artūrs Kulda jau pagarinājuši līgumus ar savām komandām.