Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Latvijas hokejistiem šovakar pēdējā pārbaudes spēle pirms čempionāta

© F64

Pēc sešām dienām startēs pasaules čempionāts hokejā, un šovakar pēdējo pārbaudes spēli aizvadīs Latvijas izlase, kas pulksten 18:45 izbraukumā tiksies ar Šveici, kam vakar zaudēja pagarinājumā. Tiešraide kanālā LTV7.


Latvijas valstsvienība, kas izbraukumā devās bez Mika Indraša, kuram ir muguras savainojums un kuram vajadzēja spēlēt pirmajā virknējumā, pirmo momentu izveidoja pēc 45 sekundēm, bet Zemgus Girgensons neprata realizēt izgājienu vienatnē pret vārtsargu. Momentu izmantošana kliboja arī turpinājumā, kamēr Šveice devītajā minūtē izvirzījās vadībā - Andress Ambīls aizvilka ripu aiz vārtiem un izdarīja viltīgu piespēli, un netraucētais Deniss Hollenštains no tuvas distances panāca 1:0.

Taču turpinājumā viss pagriezās kājām gaisā - laukuma saimnieki divas reizes pārbaudīja vārtu konstrukcijas izturību, meta garām pat tukšam cietoksnim, brīnumus rādīja Elvis Merzļikins, un tas ļāva otrās trešdaļas vidū panākt izlīdzinājumu. Edgars Kulda apzaga aizsargu un nekavējoties atrada Edgaru Siksnu, kurš no visa spēka trieca ripu tīklā, gūstot pirmos vārtus Latvijas izlases kreklā.

Uzvarētāja noteikšana tika atlikta uz pagarinājumu, un labāka izrādījās Šveices valstsvienība - pēc nepilnām trim minūtēm metienu bez ripas apturēšanas no labā iemetiena apļa izdarīja aizsargs Ēriks Blūms, kurš kopā ar "Bern" uzvarēja Šveices čempionātā, un Merzļikins bija spiests ripu meklēt aiz muguras - 2:1.

Šveices izlases vārtos lielisku sniegumu demonstrēja 26 gadus vecais Roberts Majers. Mačs norisinājās Ženēvā, un viņš ikdienā pārstāv vietējo "Servette" komandu, tieši tāpēc treneri priekšroku deva Majeram. Taču sagaidāms, ka šoreiz Šveices valstsvienības vārtus sargās Reto Berra. Viņš pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas klubu Kolorado "Avalanche", 14 mačos atvairot 92,2% pretinieku metienu.

Kamēr nav ieradies Nīno Nīderreiters no Minesotas "Wild" (20 vārti un 23 piespēles), līderu loma jāuzņemas Svenam Andrigeto no Monreālas "Canadiens" (septiņi vārti un desmit piespēles, bet aizvadīts uz pusi mazāk maču) un aizsargam Jannikam Veberam no Vankūveras "Canucks" (septiņas piespēles 45 dueļos).

Savukārt Latvijas izlase Vankūveras "Canucks" sistēmā spēlējošo Ronaldu Ķēniņu gaida nākamās nedēļas pirmajā pusē un cer, ka viņš paspēs aizvadīt treniņus pirms došanās uz pasaules čempionātu, kas 6. maijā startēs ar maču pret Zviedrijas valstsvienību.