Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" vārtsargs Ēriksons karjeru turpinās Zviedrijā

© F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargs Jūakims Ēriksons savu karjeru turpinās Zviedrijā, pārstāvot ''Växjö Lakers'' komandu.

Februāra beigās Zviedrijas laikraksts Aftonblader vēstīja, ka Ēriksons panācis mutisku vienošanos ar zviedru klubu "Modo" par spēlēšanu tā rindās nākamajā sezonā. Tiesa, ar būtisku nosacījumu – ja "Modo" saglabās vietu augstākajā līgā. Diemžēl "Modo" nesaglabāja vietu augstākajā divīzijā, tāpēc Ēriksons bija spiests meklēt citu klubu, kur turpināt karjeru.

Kā ziņo pagājušā gada Zviedrijas čempiones ''Växjö Lakers'' komandas mājas lapa, tad komanda oficiāli ir noslēgusi divu gadu līgumu ar 26 gadus veco vārtsargu. ''Ēriksonam ir laba pieredze, un viņš joprojām turpina attīstīties. Viņš ir guvis pieredzi spēlējot ne tikai Zviedrijā, bet arī Amerikā un KHL. Mums ir prieks, ka ar viņu noslēdzām divu gadu līgumu,'' teikts komandas oficiālajā paziņojumā.

''Växjö Lakers'' komanda šogad regulārajā turnīrā izcīnīja sesto vietu. Cīņā par medaļām ''Växjö Lakers'' pusfinālā piekāpās regulārā turnīra uzvarētājiem ''Skellefteå AIK''.

Atgādināsim, ka Rīgas "Dinamo" sastāvā zviedru vārtsargs piedalījās 34 spēlēs, atvairot 91,9% metienu un ielaižot vidēji 2,42 ripas.