Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Beidzas NHL regulārā sezona, Keins iegūst Ārta Rosa balvu

© Scanpix

Ar Anaheimas „Ducks” sauso uzvaru pār Prezidenta kausa ieguvēju „Capitals” (2:0) pielikts punkts NHL regulārajai sezonai un kļuvuši skaidri visi pirmās kārtas „play-off” pāri.

Breidens Holtbijs šajā nedēļas nogalē atkārtoja Martēna Brodēra vienā sezonā izcīnīto uzvaru rekordu. Viņš pret „Blues” guva savu 48. sezonas uzvaru, taču šonakt iespēju izcīnīt 49. panākumu nesaņēma. „Capitals” treneris Berijs Trocs pieturējās pie iepriekš izvēlētā plāna un vārtos sūtīja nevis Holtbiju, bet gan rezerves vārtsargu Filupu Grūbaueru.

Trocs šo lēmumu pirms spēles vēlreiz apspriedis ar Holtbiju, kurš neesot iebildis. Tāpat šo spēli izlaida vēl citi „Capitals” līderi kā Aleksandrs Ovečkins, Niklass Bekstrems un Brukss Orpiks. Bez viņiem „Capitals” cieta zaudējumu ar 0:2, kas ļāva Anaheimai ieņemt pirmo vietu Klusā okeāna divīzijā ceturto gadu pēc kārtas.

Savukārt „Islanders” savā pēdējā regulārās sezonas spēlē ar 2:5 zaudēja „Flyers”, kas nozīmēja Ņujorkas tikšanos „play-off” pirmajā kārtā ar Floridas „Panthers”. Ar trim punktiem Filadelfijas sastāvā šajā mačā izcēlās Austrijas uzbrucējs Mihaels Rafls.

Izslēgšanas spēļu pāri pieejami raksta turpinājumā, taču viens duelis jāizceļ kā īpaši spēcīgs. Sentluisas „Blues” spēkosies ar Čikāgas „Blackhawks”, proti, līgas kopvērtējumā trešo vietu ieguvusī pirmajā kārtā tiksies ar piekto vietu. Savukārt punktu ziņā vājākais duelis būs starp „Lightning” (12. vieta līgā) un „Red Wings” (15. vieta līgā).

Regulārās sezonas beigas arī nozīmē oficiālu apstiprinājumu jau labu laiku paredzētajam vēsturiskajam notikumam – Patriks Keins kļuvis par aizvadītās sezonas rezultatīvāko spēlētāju, par veseliem 17 punktiem apsteidzot tuvāko konkurentu Džeimiju Bennu, kurš šo balvu ieguva pirms gada. Keina savāktie 106 punkti ir labākais rādītājs kopš Jevgeņija Malkina sasnieguma 2012. gadā, bet Keina gadījums ir īpašs, jo viņš kļuvis par pirmo ASV hokejistu ilgajā NHL vēsturē, kurš ieguvis Ārta Rosa balvu.

Neskaitot hokeja un Stenlija kausa dzimteni Kanādu, vēl par Ārta Rosa balvas ieguvējiem kļuvuši Čehijas, Zviedrijas un Krievijas pārstāvji. Čehija to ieguvusi piecas reizes, visas ar Jaromīra Jāgra palīdzību, bet Zviedrija un Krievija pa trim.

NHL izslēgšanas spēles sāksies šīs nedēļas vidū.