Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Rangers" garantē dalību Stenlija kausā, "Panthers" pārspēj kluba rekordu

© SCANPIX

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pagājušajā naktī dalību izslēgšanas spēlēs nodrošināja Ņujorkas „Rangers” hokejisti, bet Floridas „Panthers” pārspēja kluba rekordu sezonas laikā izcīnīto punktu skaita ziņā.

Džona Tavaresa vārti un divas rezultatīvas piespēles palīdzēja Ņujorkas „Islanders” savā laukumā ar 5:2 uzvarēt Tampabejas „Lightning”. „Islanders” ir četru punktu pārsvars pār Filadelfijas „Flyers” cīņā par pirmo wild cardvietu Austrumu konferencē. Ņujorkieši garantēs dalību Stenlija kausa izcīņā, ja nākamajā naktī pieveiks Vašingtonas „Capitals” vai Bostonas „Bruins” pamatlaikā zaudēs Karolīnas „Hurricanes”. Tikmēr „Lightning” neizdevās iegūt punktu, kas būtu ļāvis nodrošināt vietu izslēgšanas spēlēs.

Vietu Stenlija kausa izcīņā nodrošināja cits Ņujorkas klubs „Rangers”, kam tas izdevies jau sesto sezonu pēc kārtas un desmito reizi pēdējās 11 sezonās. Taču savainojumu mačā pret Kolumbusas „Blue Jackets” (4:2) guva ņujorkiešu kapteinis Raiens Makdonegs, kurš bloķējot pretinieka metienu traumēja roku. Pagaidām gan nav zināms, cik nopietns ir šis savainojums.

Vēl vienu soli pretī uzvarai Atlantijas divīzijā spēra Floridas „Panthers”, kas viesos ar 4:3 pieveica Toronto „Maple Leafs”. Divus vārtus uzvarētāju labā guva debitants Roko Grimaldi, bet „Panthers” izcīnīja 700. uzvaru kluba vēsturē. Ar šo panākumu „pantēras” ir sakrājuši jau 99 punktus, pārspējot iepriekšējo kluba labāko rādītāju (98 punkti), kas tika sasniegts 1999./2000. gada sezonā. Floridiešu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem Atlantijas divīzijā „Lightning” ir četri punkti, bet regulārajā čempionātā atlicis aizvadīs vēl trīs mačus.

Sentluisas „Blues” atspēlēja divu vārtu deficītu, iemeta piecus vārtus pēc kārtas un ar 5:2 pieveica Arizonas „Coyotes”. Tas ļāvis noķert Dalasas „Stars” cīņā par uzvaru Centra divīzijā. Abām komandām ir pa 105 punktiem, bet trešajā vietā ar 99 punktiem ir Čikāgas „Blackhawks”. Vladimirs Tarasenko guva 37. vārtus sezonā, atkārojot pērn iespēto. Viņš ir izcēlies ar rezultativitāti jau sešās spēlēs pēc kārtas, bet pēdējos 15 mačos viņš ir sakrājis 17 punktus.

Tikmēr Losandželosas „Kings” neizmantoja iespēju izvirzīties līderpozīcijā Klusā okeāna divīzijā, ar 2:3 piekāpjoties Vankūveras „Canucks”, lai gan mača gaitā „Kings” divreiz bija vadībā. "Karaļi" ir zaudējuši sešās no pēdējām astoņām spēlēm.