Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Girgensonam seši spēka paņēmieni neveiksmē pret "pingvīniem"

© SCANPIX

Kārtējo maču Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) aizvadījis Zemgus Girgensona pārstāvētais Bufalo "Sabres", kas viesos ar 4:5 pēcspēles metienu sērijā piedzīvoja neveiksmi pret Pitsburgas "Penguins".

Cīņas gaita nemaz neliecināja par to, ka "Sabres" varētu piedzīvot otro zaudējumu divu dienu laikā, jo komanda spēja panākt 3:0 vadību, turklāt vienus vārtus izdevās gūt skaitliskajā mazākumā, kad ripu jau tukšos vārtos raidīja Raiens O'Reilijs. Otrās trešdaļas laikā "Penguins" spēja izlīdzināt rezultātu un vēlāk arī pārņēma vadību, bet Zaks Bogosjans trešās trešdaļas sākumā izmantoja lielisku partnera piespēli, lai izlīdzinātu spēles rezultātu. Arī komandas galvenais treneris Dans Bilsma pēc mača atzina, ka viņam paticis kā komanda spējusi atgūties pēc tam, kad no solīdā pārsvara nācās glābties no zaudējuma.

No spēles Bogosjana vārtu guvums tā arī palika pēdējais, bet pēcspēles metienu sērijā ar vārtu guvumiem izcelties spēja vienīgi mājinieku hokejisti Kriss Letangs un Fils Kesels, nodrošinot savai komandai uzvaru ar rezultātu 5:4 (0:3, 4:0, 0:1, 0:0, 1:0).

Pēc izcīnītās uzvaras "Penguins" rēķinā ir 94 punkti, kas ļauj atrasties trešajā vietā Austrumu konferencē, par punktu atpaliekot no Ņujorkas "Rangers". Savukārt "Sabres", kuri piedzīvoja otro zaudējumu divu dienu laikā, ar 73 punktiem 77 spēlēs joprojām atrodas 14.vietā Austrumu konferencē.

Zemgus Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 12 minūtes un 31 sekundi, pie rezultativitātes punktiem netiekot, cīņu noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu (-1), kā arī izpildīja sešus spēka paņēmienus.

 

Nākamo maču "Sabres" aizvadīs 1.aprīlī, sacenšoties ar Toronto "Maple Leafs".