Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Melbārdis trešais pēc 2. brauciena pasaules čempionātā

© F64

Īglsas trasē Austrijā šodien sācies pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā. Bobsleja divniekos startē trīs Latvijas ekipāžas ar pilotiem Oskaru Melbārdi, Uģi Žaļimu un Oskaru Ķibermani priekšgalā. Pirmajā braucienā mūsu vadošais divnieks bija līderbozīcijā, bet pēc otrā brauciena ir 3. vieta.

Pirmajā braucienā Oskars Melbārdis / Daumants Dreiškens sasniedza trases rekordu un izcīnīja pirmo vietu. Pamatu labam rezultātam mūsējie ielika jau startā - 5.06 sekundes izrādījās otrais labākais rādītājs, savukārt pats brauciens sanāca mazliet labāks nekā vāciešiem, kuri finišā atpalika par 0.03 sekundēm. Pārējās divas mūsu ekipāžas patlaban ieņem vietas otrajā desmitā: Uģis Žaļims / Intars Dambis ir 16. vietā, bet Oskars Ķibermanis / Matīss Miknis atrodas 20. pozīcijā (no 34).

Otrajā braucienā mūsu labāko divnieku apsteidza divas mājinieku ekipāžas. Informācija tiks papildināta... Pasaules čempionāta izšķirošie notikumi divniekiem būs rīt.

Kā jau ziņots, Īglsas trase pasaules bobslejā raksturojama kā viena no garlaicīgākajām un tehniski vienkāršākajām, tādēļ īpaša nozīme tajā ir starta ieskrējienam. Šajā sezonā visas trīs Latvijas divnieka ekipāžas startā bijušas starp līderiem, taču jāņem vērā, ka pēdējā laikā mūsu vadošā ekipāža cīnījusies ar veselības problēmām. Latvija ir viena no četrām valstīm (vēl arī Vācija, Krievija un Kanāda), kas divnieku sacensībās piedalīsies ar trim ekipāžām. Oskars Melbārdis brauks ar Daumantu Dreiškenu, Uģis Žaļims - ar Intaru Dambi, bet gados jaunāko pilotu Oskaru Ķibermani iestums Matīss Miknis, kurš pagājušajā sezonā pats izmēģināja spēkus pilota lomā.

Nākamajā nedēļas nogalē pasaules čempionātā par godalgām cīnīsies skeletonisti un skeletonistes, kā arī bobsleja četrinieka ekipāžas. Vēl pēc nedēļas Kēnigzē trasē Vācijā risināsies Pasaules kausa pēdējais, astotais posms.