Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Porziņģis samet 30 punktus NBA jauno talantu izrādē

© Scanpix

Kanādas pilsētā Toronto notiekošajā Uzlecošo talantu spēlē, kas ievadīja NBA Visu Zvaigžņu spēles nedēļas nogali, Kristaps Porziņģis izcēlās ar 30 gūtiem punktiem. Viņa pārstāvētā Pasaules izlase ar rezultātu 154:157 piekāpās ASV izlasei, bet par spēles vērtīgāko spēlētāju tika atzīts 30 punktus guvušais Zeks Lavīns.

Kristaps Porziņģis Uzlecošo talantu spēlē devās Pasaules izlases sākumsastāvā, kur viņam piebiedrojās tādi puiši kā pagājušās sezonas gada debitants Endrjū Viginss, Bojans Bogdanovičs un Denveras rūkiji Emanuels Mudiejs un Nikola Jokičs. Savukārt pretiniekiem – ASV izlasei – sākumsastāvā bija divi „Timberwolves” pārstāvji, proti, Karls Entonijs Taunss un Zeks Lavīns, kamēr „76ers” talants Džalils Okafors bija rezervē.

Porziņģis mača sākumā realizēja tālmetienu un tika pie diviem viegliem groziem. Necenšoties uzbrukt grozam katru reizi, kad vien tika pie bumbas, Porziņģis pirmajā puslaikā guva deviņus punktus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Kā jau viegli varēja paredzēt, šajā mačā aizsardzība abām komandām bija prioritāte bija tikai retumis, un pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 88:79 ASV izlases labā. Pasaules izlases sastāvā pirmajā puslaikā ar 21 punktu rezultatīvākais bija Mudiejs, savukārt Mario Hezonja guva 16 punktus. Par iespaidīgāko momentu parūpējās ASV izlases dalībnieks Džabari Pārkers, kurš spēcīgi trieca bumbu grozā un uzreiz pēc tam paspēja arī aizsardzībā, efektīvi bloķējot Jokiča metienu.

Otrā puslaika sākumā ar kārtīgu spēka danku izcēlās Porziņģis, kurš arī trāpīja divus tālmetienus un tika pie diviem sodiņiem, no kuriem trāpīja vienu, taču ASV izlase saglabāja apmēram 10 punktu pārsvaru. Porziņģis gan turpināja lidināt trejačus un rezultāta deficītu samazināja, turklāt 11 minūtes pirms beigām, kad tika nomainīts, ar 28 punktiem bija mača rezultatīvākais spēlētājs.

Pēdējās sešās minūtēs, kad Porziņģis atgriezās laukumā, noritēja jau daudz saspringtāka un līdzvērtīgāka cīņa, bet Latvijas debitants sasniedza arī 30 punktu robežu. 35 sekundes pirms beigām viņš gan pieļāva nelielu kļūdu, speciāli pārkāpjot noteikumus brīdī, kad pretinieku uzbrukumā bija palikušas vairs tikai deviņas sekundes. Tas deva ASV izlasei divu groza guvumu pārsvaru, taču Viginsa desmitais danks šajā spēlē vēl ļāvai Pasaules izlasei sarūpēt sīvu izskaņu. Bet ASV izlase atbildēja ar Pārkera danku pāri Porziņģa rokām un nosargāja uzvaru ar 157:154.

Porziņģis šajā paraugmačā laukumā pavadīja 27:39 minūtes, turklāt jāpiebilst, ka tas tika aizvadīts divos puslaikos pa 20 minūtēm, nevis ierastajā NBA formātā. Porziņģis guva 30 punktus (1p. 1/2, 2p. 7/8, 3p. 5/8), kas bija dalīts labākais rādītājs šajā mačā – tikpat sameta arī Mudiejs un Lavīns. Porziņģis atzīmējās arī ar piecām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm, vienreiz bloķēja pretinieku metienu, pieļāva divas kļūdas un vienreiz pārkāpa noteikumus. Viņa +/- rādītājs šoreiz plus divi, kas bija otrs labākais Pasaules izlases sastāvā.

Tradicionāli tika noteikts arī Uzlecošo talantu spēles MVP, un šo godu šoreiz ieguva Zeks Lavīns. Viņš trāpīja 13 no 20 metieniem no spēles un palīdzēja komandai gūt uzvaru, savukārt rīt Lavīnam paredzēta titula aizstāvēšana „Slam Dunk” konkursā. „Timberwolves” komandas pārstāvis Uzlecošo talantu spēles MVP ieguvis otro gadu pēc kārtas, jo iepriekš to paveica Viginss.