Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevam un Bendikai starts iedzīšanā

© Scanpix

Pasaules kausa izcīņas 8. posms biatlonā piektdien Preskailā (ASV) turpināsies ar iedzīšanas sacensībām. 12.5 kilometru iedzīšana vīriešiem startēs plkst. 18:30 pēc Latvijas laika. 10 kilometru iedzīšana sievietēm plkst. 20:10. Iedzīšanai kvalificējies gan Andrejs Rastorgujevs (septītā vieta sprintā), gan Baiba Bendika (15. vieta sprintā).

Par iedzīšanas galvenajiem favorītiem uzskatāmiJuhanness Bē (Norvēģija), kurš uzvarēja sprintā, un kopvērtējuma līderis Martēns Furkads (Francija). J.Bē sacensību apritē atgriezies ar teicamu ātrumu distancē – otrais labākais rezultāts, pavisam nedaudz zaudējot tikai M.Furkadam.

J.Bē izlaida iepriekšējo posmu Kenmorā (Kanāda), lai trenētos Norvēģijā. Interesanti, ka J.Bē augstākā līmeņa individuālajās sacensībās uzvarējis desmit reizes, ne reizi nav bijis otrais un tikai vienreiz finišējis trešais.

No pārējiem labākās izredzes ir Antonam Šipuļinam(Krievija), Tarjei Bē (Norvēģija), vāciešiem Erikam Leseram, Arndam Paiferam, kā arī Benediktam Dollam, kurš sprintā bija 12., taču ir viens no ātrākajiem biatlonistiem. Sprintā labi panākumi šveiciešiem.

No ierastiem favorītiem Ziemeļamerikā nestartē norvēģiEmils Hegle Svensens un Ūle Einars Bjerndālens, sprintā nestartēja Jevgeņijs Garaņičens (Krievija), Dominiks Landertingers (Austrija) un citi. Simons Šemps(Vācija) sprintam bija pieteikts, tomēr uz starta neizgāja sāpoša kakla dēļ, lai lieki neriskētu pirms gaidāmā pasaules čempionāta. Nav vēl zināms, vai Šemps startēs stafetē.

Andrejs Rastorgujevs sprintā šaušanā kļūdījās vienreiz, bija sestais ātrākais distancē (ātrāks pirmajos divos apļos, lēnāks pēdējā aplī), kas sprintā ļāva izcīnīt septīto vietu. Septītā vieta ir šīs sezonas labākais rezultāts sprintā (labākais rezultāts kopumā ir piektā vieta masu startā Kenmorā). Šaušanas ātrumā Rastorgujevam 69. rezultāts.

Sacensību sākums plkst. 18:30 pēc Latvijas laika, tiešraide Eurosport un internetā. Šīs ir pēdējās individuālās sacensības pirms pasaules čempionāta, kas no 3. līdz 13. martam norisināsies Holmenkollenā (Norvēģija).