Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Miks Šūmahers šogad startēs Vācijas un Itālijas F4 čempionātos

© stuttgarter-zeitung.de

Septiņkārtējā F1 pasaules čempiona Mihaela Šūmahera dēls Miks šogad tomēr nestartēs Formula 3 sacīkstēs, šo atbildīgo soli novilcinot vēl uz vismaz vienu sezonu.

Lai gan tikai 2015. gadā Miks Šūmahers uzsāka gaitas formulu sacīkstēs, jau šogad viņš apsvēra iespēju startēt prestižajā Eiropas F3 čempionātā. Vācu izdevums "Sport Bild" noskaidrojis, ka pagaidām tas tomēr nenotiks un varētu īstenoties tikai 2017. gadā.

16 gadus vecais Šūmahers pieredzi turpinās krāt Formula 4 kategorijā. Arī šogad viņš aizvadīs pilnu sezonu ADAC F4 čempionātā Vācijā, kā arī Itālijas F4 čempionātā. Visticamāk, vācietis startēs spēcīgajā "Prema" komandā, kam ir ciešas saiknes ar "Ferrari" rūpnīcu.

Kā zināms, tieši "Ferrari" sastāvā Mihaels Šūmahers laika posmā no 2000. līdz 2004. gadam piecas reizes pēc kārtas kļuva par F1 čempionu.

"Miks sevi ļoti labi parādīja testos, ko veica mūsu komandas sastāvā," stāsta "Prema" F4 komandas boss Angelo Rosins. "Mēs esam ļoti ieinteresēti sadarboties ar viņu gaidāmajā sezonā."

 
 
 

Šūmahera menedžere Sabīne Kēma šo informāciju solījusies apstiprināt, tiklīdz viss būs nokārtots oficiāli.

Atgādinām, ka pērn ADAC F4 kopvērtējumā Šūmahers izcīnīja desmito vietu, kā arī bija viens no ātrākajiem debitantiem.