Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ukraiņu pilots joprojām atrodas komā pēc Kurzemes rallijā piedzīvotās avārijas

© Twitter/Motorsunsports

Ukraiņu pilots Jurijs Kočmars joprojām atrodas komā pēc pagājušā gada 29.augustā piedzīvotās smagās avārijas.

Septembra vidū ekipāžas stūrmanis Sergijs Kovals tika izrakstīts no slimnīcas, kamēr Kočmars turpināja ārstēšanos. Šobrīd pilots esot pārvests uz Spāniju, kur viņš turpina cīnīties par savu dzīvību.

''Jurijs šobrīd atrodas klīnikā Spānijā, kas specializējas uz cilvēkiem, kas atrodas komā. Šobrīd notiek rehabilitācijas kurss. Viņa stāvoklis ir stabils, bet viņš joprojām atrodas komā. Viņš reaģē uz balsīm, taču pagaidām ļoti vāji. Viss šobrīd atkarīgs no viņa organisma. Cik saprotu, tad var ārstēties un beigās neatveseļoties, taču šobrīd ir pozitīvas iezīmes un pozitīvi rezultāti, kas mūs visus priecē. Viss pārējais būs redzams vēlāk, taču mēs ceram uz to labāko,'' tā portālam Go4speed.lv atzina kāds sportists.

Atgādināsim, ka rallija Kurzeme pirmspēdējā ātrumposmā Kočmars/Kovals ar apmēram 160 km/h lielu ātrumu ieslīdēja grāvī, kur auto ieskrēja kokā. Pēc trieciena automašīnai daļēji tika norauts jumts un dugas. Pēc avārijas abi sportisti bija iesprostoti automašīnā, tāpēc, lai viņus atbrīvotu, glābēji viņus izgrieza no automašīnas. Vēlāk abi braucēji smagā stāvoklī tika nogādāti slimnīcā.