Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Porziņģis: "Biju šokēts par Fišera atlaišanu"

© SCANPIX

NBA komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis izteicies, ka pēdējās dažas nedēļas viņam un komandai bijušas smagas, bet galvenā trenera Dereka Fišera atbrīvošanu no amata viņš nebija gaidījis.

"Es redzēju treneri [Dereku Fišeru] tieši pirms viņš devās un prom un atvadījos no viņa," pirmdienas notikumus atcerējās Kristaps Porziņģis. "Tajā brīdi biju šokēts, kad viņš pateica, ka vairs nebūs mans treneris. Viņš veltīja man dažus labus vārdus. Arī es esmu ļoti pateicīgs par to, ko viņš paveica manā labā, un to arī viņam pateicu."

"Dažas pēdējās nedēļas ir bijušas smagas. Neviens nav priecīgs, ikviens ir nomākts par zaudējumiem. Tomēr vienlaikus mēs cenšamies būs pozitīvi noskaņoti, lai gan tagad esam zaudējuši savu treneri," norāda Kristaps. "Mums bija jāpiedzīvo trenera nomaiņa arī pagājušajā sezonā "Sevilla" komandā, taču tas bija cits stāsts. Mēs savā ziņā to paredzējām. Šoreiz es to neparedzēju. Mēs jūtamies slikti, jo gājām laukumā un neizdarījām to, kas bija nepieciešams, lai uzvarētu."

"Knicks" prezidents Fils Džeksons intervijā MSG izteicies, ka Porziņģis ir viens no spēlētājiem, kurš ir noguris. "Manuprāt, viņš pārtrauca izspiest maksimumu no savas spēles. Viņš sāka izpildīt metienus, kas nebija labi sagatavoti. Metienus, kuri bija brīvi, bet nebija īstajā brīdī. Tādēļ cenšamies panākt, lai viņš atkal pieņemtu pareizos lēmumus un izdarītu metienus īstajā laikā."

"Kad viņš spēlēja Eiropā, viņam treneri mainījās pāris reizes sezonā. Viņš to saprot. Kā debitants viņš piedzīvo visus kāpumus un kritumus. Kristaps ir gudrs puisis. Viņš ātri mācās un šis ir viņa brīdis, lai izceltos. Neuztraucoties par K.P. Viņš pārāk mīl basketbolu, lai par viņu satrauktos."