Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Izrāde beigusies: Beresņevs paraksta līgumu par izlases vadīšanu

© F64

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans sarunā ar Sportacentrs.com apstiprinājis, ka visas formalitātes beidzot nokārtotas un līgums ar izlases jauno galveno treneri Leonīdu Beresņevu ir parakstīts. Piektdien tiks rīkota preses konference un treneris prezentēts oficiāli.

Federācijas prezidents Kirovs Lipmans jau iepriekš portālam Sportacentrs.com paziņoja, ka izlasi vadīs Leonīds Beresņevs, taču pats treneris vēlāk sacīja, ka nevēlas komentēt situāciju, kamēr nav nokārtotas visas formalitātes. Nu tas ir noticis. "Ar Beresņevu esam parakstījuši līgumu," sacīja Lipmans.

Izlases trenera asistentu amatā jau iepriekš bija apstiprināti Viktors Ignatjevs un Kārlis Zirnis, taču Lipmans norādīja, ka sīkāka informācija, tostarp par pilno treneru štābu, gaidāma piektdien: "Esam devuši cilvēkiem laiku pārdomām." Tāpat Lipmans piebilda, ka Beresņevs varētu neturpināt darbu ar Latvijas Virslīgas komandu "Rīga": "Domāju, ka tur sagaidāmas izmaiņas." Ar Leonīdu Beresņevu portālam neizdevās sazināties, taču viņš šodien sarunā ar LETA jau apstiprināja līguma parakstīšanu ar LHF.

Vaicāts par Toma Kūlena pausto neizpratni laikrakstā "Diena", Lipmans sarunā ar Sportacentrs.com šos komentārus nodēvēja par pilnīgām muļķībām: "Ļoti labi saprotu, ka cilvēks vēlējās būt galvenais treneris tādai izlasei kā Latvija. Viņam kā personai, kas nemaz nav treneris, tā būtu liela atbildība. Tās ir pilnīgas muļķības, ka bijām parakstījuši līgumu."

"Redziet, domāju, ka problēma bija tulkojumā. Angļu valodā ir tāds vārds kā agreement, kuru var saprast gan kā līgumu, gan arī parastu vienošanos, apspriešanos. Mums bija divas rindiņas gara vienošanās, taču tas jau nav līgums. Lūk, ar Beresņevu esam parakstījuši līgumu uz četrām lappusēm," skaidroja Lipmans. "Saprotu, ka Kūlens gribēja vadīt Latvijas izlasi, bet mēs nedrīkstējām riskēt. Mums priekšā ļoti sarežģīts pasaules čempionāts, sakarā ar nolikuma izmaiņām – uzreiz pēc tam rudenī arī olimpiskā kvalifikācija."