Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

28 gadu vecumā mūžībā aizgājis VEF fizioterapeits Jānis Petronis

© f64

Skumjas vēstis pienākušas no Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" nometnes - 28 gadu vecumā mūžībā aizgājis komandas fizioterapeits Jānis Petronis. Ieguvis fizioterapeita grādu Rīgas Stradiņa universitātē, turpināja studijas Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātē, lai iegūtu ārsta grādu. Paralēli tam regulāri pilnveidojis kvalifikāciju, stažējoties dažādās klīnikās Spānijā, Portugālē un Lietuvā, kā arī apmeklējot specializētos kursus.

"VEF Rīga" ārsts un fiziskās sagatavotības treneris kopš 2014. gada jūlija. Iepriekš strādāja Valmieras basketbola klubā. 2013. gada vasarā Jānis piedalījās darbā ar Latvijas U20 izlasi, izcīnot Eiropas sudraba medaļu. 2014. un 2015. gadā strādāja ar U18 valstsvienību, rūpējoties par spēlētāju veselību un funkcionālā stāvokļa uzlabošanu.

"Šajā bēdu un sāpju brīdī esam kopā ar Jāņa Petroņa ģimeni un draugiem, Jāni mūžībā aizvadot. Jānis vienmēr paliks mūsu atmiņā kā izcils profesionālis, sirsnīgs kolēģis un labs draugs. Jāņa talants un zināšanas medicīnā, perfekcionisms katrā lietā, ko viņš paveica, nesavtīgie padomi katram, kurš tos jautāja, aizrautība it visā, ko viņš darīja, un dzīvesprieks ir lietas, ar ko mēs viņu atcerēsimies. Šajos teju divos Vefiņā pavadītajos gados Jānis klubā bija īpašs cilvēks ar lielu lomu VEF kopīgi sasniegtajos panākumos. Jāni, mēs Tevi mīlējām un Tu vienmēr paliksi mūsu sirdīs," teikts VEF paziņojumā.