Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Porziņģis: "Viens un tas pats stāsts katrā spēlē pēdējā laikā..."

© scanpix

"Trešajā ceturtdaļā man aizgāja spēle, varēju trāpīt metienus, bet vēlāk es necentos neko uzspiest, vienkārši spēlējām savu spēli un tikām pie labiem metieniem, taču netrāpījām," pēc zaudējuma Denveras "Nuggets" Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) spēlē sacīja Ņujorkas "Knicks" latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis.

"Viens un tas pats stāsts katrā spēlē pēdējā laikā - sākam lēni, spēlējam bez enerģijas un netrāpam metienus. Vēlāk, lai tiktu atpakaļ spēlē, izlietojam daudz enerģijas. Šādā veidā zaudēt ir ļoti nomācoši," pēc mača sacīja Porziņģis. "Mums visiem jābūt koncentrējušamies no paša spēles sākuma. Metieni var iekrist, var neiekrist, bet koncentrēšanās aizsardzībā - tai jābūt no paša sākuma. Tad mēs saglabāsim enerģiju, ko vienmēr izmantojam, lai atspēlētos no mīnusiem."

"Trešajā ceturtdaļā man aizgāja spēle, varēju trāpīt metienus, bet vēlāk es necentos neko uzspiest, vienkārši spēlējām savu spēli un tikām pie labiem metieniem, taču netrāpījām," savu sniegumu komentēja Porziņģis, kurš trešajā ceturtdaļā guva 13 no sava 21 punkta. "Nē, pretinieki neko īpaši nemainīja aizsardzībā [pirms pēdējās ceturtdaļas], vienkārši tādas bija spēles situācijas un necentos obligāti tikt pie bumbas."

"Daudzas no šīm spēlēm bijušas līdzīgas, esam zaudējuši pagarinājumā vai galotnē ar dažu punktu starpību. Turpinot augt kā komandai, mums jākļūst spējīgiem beigās veikt izšķirošos izrāvienus. Protams, mums dažās spēlēs pietrūcis Karmelo [Entonijs] un citi, tas patraucējis. Mums atkal jāatrod savs ritms un galvenais - jābūt veseliem," Kristaps komentēja deviņus zaudējumus pēdējās desmit spēlēs.

Komandas galvenais treneris Dereks Fišers atzina, ka lielākās problēmas bijušas tieši savā laukuma galā: "Nebijām gatavi, fiziski vai mentāli... Man jāuzņemas daļa vainas par to, ka spēlētāji nav gatavi sākt spēlēt no paša mača sākuma. Mums ar to jātiek galā. Tā bijusi lielākā problēma pēdējo trīs četru spēļu laikā. Nepietiks ar to, ka nomainīsim sastāvā vienu vai divus puišus, problēma ir mūsos visos. Vairākās spēlēs esam bijusi tuvu uzvarai, bet to neesam izcīnījuši. Neesam bijuši gatavi spēlēm, sākot ar starta piecinieka spēlētājiem un tāpat puiši, kas iesaistījušies spēlē no rezervistu soliņa, nav bijuši gatavi."

Fišers arī norādīja uz Entonija un Porziņģa savstarpējo sapratni un sadarbību mazajās izspēlēs: "Melo ar bumbu var radīt labas iespējas arī saviem partneriem. Kriss rada problēmas aizsardzībai, jo ir spējīgs gan iemest no distances, gan [pēc aizsega pielikšanas] ierauties apakšā. Šīs sadarbības var būt labas, bet mums jāatceras par komandas uzbrukumu arī brīžos, kad netiek izveidotas enerģiskas izspēles, kas tik ļoti patīk līdzjutējiem. Ir reizes, kad mums ir jānomierinās un jāmēģina tikt pie laba metiena, bet šoreiz to nespējām izdarīt."