Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Bendika un Rastorgujevs vēlreiz astotie jauktajā stafetē

© Scanpix

Pasaules kausa izcīņas 7. posmā biatlonā šodien Kenmorā (Kanāda) par uzvarētājiem pāru jauktajā stafetē kļuva Marī Dorēna Abēra un Martēns Furkads (Francija). Vēl labāko trijniekā Austrijas un Norvēģijas dueti. Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs izcīnīja astoto vietu 23 komandu konkurencē.

Pirms sacensībām
Vadošās komandas spēcīgākos biatlonistus pārsvarā bija pieteikušas komandu jauktajai stafetei, tāpēc par izteiktiem favorītiem bija uzskatāmi Marī Dorēna Abēra un Martēns Furkads. Sezonas pirmajā pāru jauktajā stafetē Estešundā Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs izcīnīja astoto vietu.

Sacensības
Pirmajā posmā sacensību vadībā pēc katras no šaušanām izvirzījās Ingela Andešone (Zviedrija), jo ātrā Marī Dorēna Abēra ik reizi aizkavējās šautuvē (pa vienai rezerves patronai). Stafetes maiņu pirmā veica Francija, kurai sekoja Zviedrija un Krievija.

Otrajā posmā Martēns Furkads bija pilnīgi precīzs pirmajā šaušanā un palielināja pārsvaru līdz 8.2 sekundēm. Otrajā vietā Krieviju izvirzīja Aleksejs Volkovs, bet trijniekā ielauzās Eriks Lesers (Vācija). Stafetes maiņu komandas veica sekojošā secībā: Francija, Krievija, Vācija, Austrija, Norvēģija un Kazahstāna.

Trešo posmu Dorēna Abēra sāka ar pārliecinošu sniegumu distancē un nekļūdīgu šaušanu, kas pārsvaru ļāva palielināt līdz 21.7 sekundēm. Uz otro vietu Norvēģiju pacēla Hilde Fenne. Trijniekā vietu Krievijai saglabāja Olga Podčufarova. Dorēnai Abērai tikpat pārliecinošs sniegums šaušanā stāvus, Francijas duetam kļūstot gandrīz neaizsniedzamam (50 sekunžu pārsvars pirms pēdējā posma).

Pēdējo posmu M.Furkads sāka ar 5/5, sekoja Lesers, Simons Eders (Austrija) un Volkovs, kuri arī bija nekļūdīgi. Pēdējā šaušanā tikai viena rezerves patrona M.Furkadam, kas nedeva konkurentiem ne mazāko izredžu.

Pārliecinoša uzvara Dorēnai Abērai un M.Furkadam. Otro vietu izcīnīja austrieši Liza Hauzere un Eders. Labāko trijnieku noslēdza norvēģi Fenne un Birkelans

Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs
Pirmajā šaušanā Baibai Bendikai 0+1 un 17. rezultāts, otrajā šaušanā 0+2, bet pārējām neveicās labāk, kas ļāva pakāpties uz 13. vietu. Otrajā posmā Rastorgujevam pa 0+1 katrā no šaušanām un astotais rezultāts posma noslēgumā.

Trešajā posmā Bendikai 0+2 šaušanā guļus un atkāpšanās uz 13. vietu. Līdz šaušanai stāvus izdevās pāris pozīcijas atgūt, tomēr trīs izmantotās rezerves patronas liedza pakāpties augstāk – 12. vieta Latvijai pirms pēdējā posma.

Pēdējo posmu Rastorgujevs sāka ar 5/5 pirmajā šaušanā, pakāpjoties vienu vietu augstāk. 0+3 pēdējā šaušanā un 12.rezultāts. Pēdējā aplī Rastorgujevs bija ļoti ātrs un izdevās apdzīt vairākus konkurentus. Latvijai astotā vieta pāru jauktajā stafetē.

Šajā posmā Rastorgujevs masu startā sasniedza sezonas labāko rezultātu (piektā vieta), bet Bendika sprintā sasniedza Latvijas sieviešu biatlona vēsturē augstāko rezultātu Pasaules kausa izcīņas ietvaros, kas ļāva debitēt masu startā (22. vieta). Posms noslēgsies ar komandu jaukto stafetei, kurai starts tiks dots 23:05, sacensības tiešraidē Eurosport un internetā. Sacensības norisināsies bez Latvijas biatlonistu dalības.

Pasaules kausa izcīņas 8. posms no 11. līdz 14. februārim norisināsies Preskailā (ASV), sacensību programmā sprints, iedzīšana un stafete. Šajā posmā Latviju pārstāvēs Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs.