Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Kivleniekam Sočos 12. vieta, stabila uzvara Loham

© Latvijas kamaniņu sporta federācija

Krievijas pilsētā Sočos turpinās Pasaules kausa izcīņas 7. posms kamaniņu sportā. Vīru sacensībās šodien no Latvijas sportistiem labāko rezultātu uzrādīja Inārs Kivlenieks, kuram 12. vieta, bet par uzvarētāju kļuva vācietis Fēlikss Lohs. Sočos Latviju vīriešu vieninieku konkurencē pārstāv divi sportisti - Inārs Kivlenieks un Riks Kristers Rozītis.

Vācijas trasē Oberhofā Kivleniekam izdevās sasniegt labāko rezultātu šajā sezonā, proti, iekļūt starp četriem labākajiem sportistiem. Vakar dāmu konkurencē izlases līdere Elīza Cauce ieguva sesto vietu, bet Ullai Zirnei 14. pozīcija.

Kivleniekam pagalam neveiksmīgs bija pirmais brauciens, pēc kura cerēt uz augstu vietu vairs nebija nekāda pamata - 18. vieta. Rozītis bija nedaudz ātrāks un finišā uzrādīja 12. laiku. Otrajā braucienā Inārs krietni uzlaboja savu sniegumu, braucienā sasniedza astoto rezultātu un summā pakāpās uz 12. vietu. Rozītim otrajā braucienā vieta trešajā desmitā (22. vieta) un noslēgumā 18. pozīcija.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Vācijas izlases līderis Fēlihs Lohs, kurš bija ātrākais abos braucienos un triumfēja itin pārliecinoši. Austrietis Volfgangs Kindls ar piekto un trešo rezultātu braucienos ieguva otro vietu, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena tika itālietis Dominiks Fišnalers.

Jau šodien paredzēta komandu stafete, kur Latvijas izlase, kā ierasts, var cerēt uz augstākajām vietām.