Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Aparjodam sudraba medaļa pasaules junioru čempionātā

© kamanas.lv

Latvijas labākais jaunais kamaniņu braucējs Kristers Aparjods (17) šodien izcīnīja otro vietu pasaules junioru čempionātā, kas risinājās Vinterbergas trasē Vācijā. 12.-21. februāra pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs junioru Pasaules kausa kopvērtējuma otrās vietas ieguvējs būs Latvijas lielākā cerība.

Pasaules junioru čempionāta puišu sacensībās startēja 43 dalībnieki. Pirmajā braucienā Kristers Aparjods uzrādīja otru labāko starta laiku (3.870), bet finišā izrādījās ātrākais (52.754). Otro vietu krievs Romāns Repilovs (52.829), trešajā pozīcijā iekārtojās austrietis Niko Glairšers (52.930), savukārt mūsu Ralfs Bērziņš un Gunārs Bergs bija attiecīgi 15. un 18. vietā.

Otrā brauciena startā Kristers Aparjods bija tikai vienpadsmitais (3.896), bet finišā sanāca astotā pozīcija (53.338). Abu braucienu summā mūsu līderis izcīnīja 2. vietu, uz augstākā pakāpiena kāpa pieaugušo PK kopvērtējuma devītās vietas īpašnieks Romāns Repilovs no Krievijas, savukārt latvieši Ralfs Bērziņš un Gunārs Bergs finišēja attiecīgi 17. un 21. vietā.

Atgādinām, ka Aparjods šosezon junioru PK kopvērtējumā finišēja 2. vietā, piekāpjoties tikai austrietim Jonasam Milleram.

Kā jau tika ziņots, 2016. gada pasaules jaunatnes olimpiskajām spēlēm pieteikti 16 Latvijas sportisti. Tiek lēsts, ka Lillehammeres spēlēs mūsu reālākie pretendenti uz medaļu ir kamaniņu braucējs Kristers Aparjods un daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs.