Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Žaļimam/Dambim piektā vieta Eiropā, triumfē Hefti

© F64

Sestdien Šveices pilsētas Sanktmoricas ledus trasē norisinājās septītais Pasaules kausa posms bobslejā, kas bija arī Eiropas čempionāts, un tajā Latvijas divnieks Uģis Žaļims un Intars Dambis izcīnīja septīto vietu (piekto Eiropā), bet Oskaram Melbārdim un Daumantam Dreiškenam dalīta desmitā vieta posmā un astotā Eiropas čempionātā.

Pasaules kausa kopvērtējuma otrajā vietā esošie Žaļims un Dambis startēja otrie, uzrādīja labu startu (5,17 sekundes), trasē brauca akurāti, lielas korekcijas neveicot, taču pēc tā saucamā "pakava" sāka zaudēt pārsvaru un finišā par septiņām sekundes simtdaļam piekāpās Kasjanova divniekam, kas startēja pirmais.

Uzreiz pēc Žaļima/Dambja startēja pagājušā gada Eiropas vicečempioni Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens. Lai gan startā viņi bija lēnāki (5,19) nekā Žaļims un Dambis, drīz vien pārņēma vadību. Tomēr līdzīgi kā Žaļimam, arī Melbārdim trases lejasdaļā sāka kristies ātrums un finišā nācās atzīt gan Kasjanova, gan Žaļima pārākumu (1:06.64).

Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis startēja ar 13. numuru, un atkārtoja kanādiešu Springa/Brauna un šveiciešu Hefti/Baumana uzrādīto labāko startu (5,15). Braucot ar pārveidoto "Eurotech" bobu izdevās uzņemt labu ātrumu, brīdi trasē sasniedzot pat trīs desmitdaļu ātrāku laiku nekā Holkombam, taču viena diezgan rupja kļūda neļāva saglabāt vietu starp labākajiem, finišā zaudējot Melbārdim un Stuļņevam par divām simtdaļām.

Divkārtējais Eiropas čempions Beats Hefti, kurš visu sezonu bija ziedojis Eiropas un pasaules čempionātu labā, pirmajā braucienā attaisnoja pats uz sevi liktās cerības. Uzrādot dalītu ātrāko starta laiku, trasē Hefti un Baumans bija pārliecinoši ātrākie, pat neraugoties uz kļūdam braucienā. Šveicieši uzstādīja jaunu trases rekordu (1:06.17), labojot pirms dažām minūtēm Holkomba uzrādīto rekordu.

Ķibermanis un Miknis otrajā braucienā startēja desmitie un uzrādīja labāku starta laiku (5,13), trases augšdaļu veica labi, turpinājumā pieļāva kļūdas, taču ne tik rupjas kā pirmajā braucienā un finišēja par vienu simtdaļu ātrāk nekā pirmajā braucienā. Lai gan Stuļņevs pieļāva vairāk kļūdu trasē, krieviem slīdēja labāk, un Ķibermanis/Miknis palika 12. pozīcijā.

Melbārdim un Dreiškenam otrā brauciena starts par vienu sekundes simtdaļu labāks nekā pirmais (5,18), bet trasē kļūdījās trajektorijas izvēlē, pie tam arī ātrumu neizdevās uzņemt tik labu kā krieviem, līdz ar to finišā zaudēts Stuļņevam un ieņemta ar Frīdrihu dalīta 10. vieta posmā. Žaļims un Dambis sāka ar labu startu (5,16), taču uzņēma sliktu izejas ātrumu, uzreiz arī veica pārāk lielu korekciju, turpinājumā pieļāva mazas kļūdiņas, taču ar to pietika astotajai vietai summā un piektajai Eiropā.

Trim iepriekšējiem Eiropas čempiona tituliem (2010, 2013, 2014) šodien ceturto pievienoja Beats Hefti, kurš bija ātrākais abos braucienos. Vācieši Valters un Arndts veica teicamus otros braucienus, tādējādi apsteidzot korejieti Vonu. Starp Hefti un vāciešiem palika Holkombs.