Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Pēc pirmā brauciena Martins Dukurs līderis, Tomass atpaliek tikai par sekundes simtdaļu

© F64

Pasaules kausa septītajā posmā skeletonā sievietēm, kas vienlaikus ir arī Eiropas čempionāts, šodien Sanktmoricas trasē pēc pirmā brauciena Martins Dukurs ir līderis, bet Tomass Dukurs atpaliek tikai par sekundes simtdaļu. Otrie braucieni sāksies plkst. 15:45 un arī tos tiešraidē varēs vērot LTV 7. kanālā.

Kā pirmais trasē devās vācietis Aksels Jungs, kurš nebija ātrs, tādējādi Dienvidkorejas skeletonists Sunbins Juns apsteidza vācieti par gandrīz sekundi (0,94). Trešais startēja Martins Dukurs, kurš startā bija par 0,04 sekundēm ātrāks nekā dienvidkorejietis, bet trasē sasniedza lielāko ātrumu un finišā apsteidza Junu par 0,16 sekundēm. Septītais uz starta izgāja pasaules junioru čempions, krievs Ņikita Tregubovs, kurš startā Martinam zaudēja tikai divas sekundes simtdaļas, tomēr trasē bija krietni lēnāks, finišējot 0,26 sekundes vēlāk par līderi.

Tomass Dukurs startā zaudēja tuvākajiem konkurentiem (5,02), bet trasē sasniedza pat lielāku ātrumu nekā Martins un finišā brālim zaudēja tikai sekundes simtdaļu. Aiz viņa startējušais olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs kā ierasts bija lielisks startā (4,85), bet trasē bija ievērojami lēnāks par konkurentiem un pēc pirmā brauciena ieņēma tikai piekto vietu.

Martins Dukurs Eiropas čempionātā triumfējis jau sešus gadus pēc kārtas (kopš 2010. gada), bet viņa brālim Tomasam ir divas sudraba medaļas (2012, 2014) un trīs bronzas (2007, 2013, 2015).

Šodien, plkst. 14:45 sāksies sacensības sievietēm, kurās Latviju pārstāvēs šīgada pasaules junioru čempione Lelde Priedulēna.