Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Cerības zaudējušais "Dinamo" uzņems Kuldas "Jokerit"

© SCANPIX

Cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs zaudējušais Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pulksten 19:30 uzņems aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit", kas Rietumu konferences kopvērtējumā ierindojas otrajā vietā, taču pēdējos trīs mačos guvusi tikai četrus vārtus.

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" vakar zuda izredzes kvalificēties izslēgšanas spēlēm, jo astotajā vietā esošais Bratislavas "Slovan" izbraukumā ar 3:1 pieveica Vladivostokas "Admiral", četrus mačus līdz regulārā čempionāta noslēgumam pārsvaru palielinot līdz 17 punktiem. Slovākijas kluba, kas uzvarējis septiņās no pēdējām desmit spēlēm, rindās ilgākais spēles laiks - 24 minūtes un 35 sekundes - bija bijušajam rīdziniekam Tomāšam Kundrātekam.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" sestdien izcīnīja tikai ceturto uzvaru pēdējo desmit maču laikā, izbraukumā ar 3:1 Rietumu konferences pastarīšu duelī pieveicot Čerepovecas "Severstal" un atriebjoties par pirmo neveiksmi sezonā. Panākumu ar 41. un 59. minūtē gūtajiem vārtiem nodrošināja rezultatīvākais spēlētājs Miks Indrašis, kurš iepriekšējā 21 spēlē sāncenšu vārtsargu bija pārspējis tikai vienu reizi. Pirmos vārtus "Dinamo" labā vairākumā iemeta Miķelis Rēdlihs, pārtraucot 12 mačus ilgušo sauso sēriju.

Kārtējo lielisko spēli aizvadīja Jakubs Sedlāčeks, kurš tika galā ar 34 pretinieku metieniem un vienīgo reizi kapitulēja mazākumā. Kopš galvenā trenera Kari Heikiles atlaišanas čehs atguvis spēles garšu, desmit mačos atvairot 94,4% sāncenšu metienu (286 no 303), kas visas sezonas griezumā dotu trešo vietu līgā. Jāatceras, ka Heikile pēdējās 40 dienās amatā Sedlāčekam neļāva sākt nevienu maču.

Turklāt Sedlāčekam un Rīgas "Dinamo" pretī stāsies komanda, kas pēdējās trīs spēlēs guvusi vienus (1:2 pret Sanktpēterburgas SKA), vienus (1:2 pret Maskavas CSKA) un divus (2:1 pret Čerepovecas "Severstal") vārtus - Helsinku "Jokerit". Tomēr vairāk pasaka 101 punkts un otrā vieta Rietumu konferences kopvērtējumā, jo pirms pēdējām divām neveiksmēm pret pagājušās sezonas Gagarina kausa labāko četru komandu skaitā iekļuvušajām SKA un CSKA bija sešu panākumu sērija.

Pēdējā spēlē vienīgos vārtus guvušais Filips Larsens, kurš ar 34 punktiem ir Helsinku "Jokerit" rezultatīvākais aizsargs, duelī pret Rīgas "Dinamo" nevarēs palīdzēt diskvalifikācijas dēļ, kamēr virkni spēlētāju moka savainojumi. 11 spēles aizvadījušajam Oskari Korpikari (divi punkti) sirds slimības dēļ pat nācies izšķirties par karjeras beigšanu, bet regulārās sezonas ietvaros laukumā vairs nedosies uzbrucēji Peka Jormaka (30 punkti), Niklass Hagmans (13 punkti), Peteri Virtanens (13 punkti) un Etu Peisti (pieci punkti). Iespējams, daļa varēs palīdzēt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Helsinku "Jokerit" rezultatīvākais spēlētājs ar 43 punktiem ir dānis Peters Regīns, kurš kopš 2008. gada pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas klubus Otavas "Senators", Ņujorkas "Islanders" un Čikāgas "Blackhawks". Par viena punkta tiesu atpaliek amerikānis Brendons Kozuns, taču viņš ar 15 vārtiem ir komandas labākais snaiperis. Pagājušajā sezonā Kozuns aizvadīja 20 mačus Toronto "Maple Leafs" rindās.

Starp aizsargiem piektais ilgākais spēles laiks - 19 minūtes un 17 sekundes - pieder Latvijas izlases balstam Artūram Kuldam, kurš, lai gan 38 spēlēs nav guvis vārtus (izdarītas piecas piespēles), var lepoties ar labāko lietderības koeficientu visā komandā +13. Viņš bija viens no tikai četriem Helsinku "Jokerit" spēlētājiem, kas iepriekšējā tikšanās reizē ar Rīgas "Dinamo" nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu.

31. oktobrī notikušo dueli neaizmirsīs neviens, kas to pieredzēja savām acīm. Rīgas "Dinamo" otrajā trešdaļā ielaida piecus vārtus (0:5), taču nepadevās un laika posmā no 41. līdz 55. minūtei panāca izlīdzinājumu. M. Rēdlihs guva divus vārtus un savāca trīs punktus, bet divas piespēles izdarīja gan Andris Džeriņš, gan Lauris Dārziņš, kurš realizēja uzvaru nesošo pēcspēles metienu - 6:5.