Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Daugaviņš ar vārtiem un piespēli palīdz pieveikt "Dinamo"

© F64

KHL čempionātā zaudējumu sēriju turpina Rīgas "Dinamo", šoreiz viesos piekāpjoties Pētera Skudras un Kaspara Daugaviņa "Torpedo". Vienīgie vārti Andra Džeriņa kontā, bet Daugaviņš asistēja pirmo vārtu guvumā un pēc tam arī guva uzvaras vārtus.

Torpedo” jau no pirmajām minūtēm iepresēja rīdziniekus viņu aizsardzības zonā, cenšoties pēc iespējas ātrāk atklāt rezultātu. Krietni pasvīst nācās arī Jakubam Sedlāčekam, kurš nospēlēja pietiekoši droši, atvairot sāncenšu metienus un neļaujiet viņiem tikt pie atkārtotām iespējām. Pirmo mēģinājumu pašiem doties uzbrukumā rīdzinieki veica vien piektajā mēģinājumā, taču drīz vien par skaitliskā sastāva pārkāpšanu nonāca mazākumā. Tiesnešu lēmums tika enerģiski apstrīdēts, taču mainīts tas netika, kas “Dinamo” solīja divas smagas minūtes.

Tā arī bija, “Torpedo” teju vai visu vairākumu pavadīja uzbrukuma zonā, bīstami uzmeta arī Kaspars Daugaviņš, tomēr rīdzinieku aizsardzība izturēja. Mājinieki turpinājašturmēt arī vienādos sastāvos un drīz vien tika pie vēl viena vairākuma – par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju divas minūtes nopelnīja Stīvens Saigo. Pirmā mazākuma minūtē “Dinamo” klājās ļoti smagi, vienu reizi ripa trāpīja arī pa pārliktni, taču pēc tam viesiem izdevās vairākas reizes dabūtu ripu uz otru laukuma pusi. Diemžēl tad asi pie apmales nospēlēja Kaspairas Saulietis, kas nozimēja, ka 25 sekundes jāspēlē trijatā pret pieciem... Lai arī cik veiksmīgi “Torpedo” komanda pēdējos mačos spēlējusi vairākumā, rīdzinieki šo statistiku tomēr sabojāja, izturot arī trešo mazākumu.

Pirmo metienu pa Iļjas Proskurjakova vārtiem dinamieši izdarīja vien perioda beigās, bet mājinieku vārtsargam problēmas tas nesagādāja. Divas minūtes līdz perioda beigām “Dinamo” tika pie pirmā vairākuma un... ar trešo metienu mačā atklāja rezultātu. Guntis Galviņš raidīju ripu spēlētāju burzmā, to skāra Guntis Džeriņš, un ripa pēc rikošetiem iedancoja vārtos – 1:0, pārtraukts gandrīz 170 minūtes garais sausais periods! Tūlīt pat moments bija arī Vitālijam Pavlovam, tomēr līdz trešdaļas beigām “Torpedo” izdevās panākt izlīdzinājumu – Kaspars Daugaviņš ar piespēli atrada Jevgeņiju Mozeru, kurš, cīnoties ar sāncensi, no puszonas šāva ripu tālajā vārtu stūrī.

Otrā trešdaļa sākās ar līdzīgāku cīņu nekā pirmais, tomēr pamazām apgriezienus atkal uzņēma mājinieki, bet pirmais ilgākais “Dinamo” uzbrukums beidzās ar laukuma saimnieku noraidījumu. Apmērām minūte rīdziniekiem bija nepieciešama, lai nostātos zonā, bet ar bīstamu momentu veidošanu neveicās nekā. Jau minūti pēc vairākuma neizmantošanu otro reizi mačā uz noraidīto soliņu devās mīnusu karalis Saigo, un šis vairākums “Torpedo” bija sekmīgs. Daugaviņš izdarīja asu plaukstas metienu, Sedlāčeks it kā piespieda ripu, tomēr tā izslīdēja starp kājsargiem un apstājās sprīdi aiz līnijas – 1:2.

Vārtu guvums mājiniekus, protams, spārnoja, taču “Dinamo” šoreiz neļāva iespiest sevi aizsardzības zonā, atbildot arī ar saviem uzbrukumiem. Vairāk darba joprojām bija Sedlāčekam, bet rezultāts līdz trešdaļas beigām gan nemainījās. Toties jau trešās trešdaļas sākumā rīdzinieki iedzīvojās divu vārtu deficītā. Vispirms individuāli spēcīgi nospēlēja Kārls Klinbergs, apspēlējot Kristapu Zīli un Sedlāčeku, un 23. sekundē panākot 3:1. Vēl pēc divām minūtēm tablo rādīja jau 4:1, un nelīdz arī dinamiešu vārtsarga protesti...

“Dinamo” gan drīz vien ieguva skaitlisko vairākumu, taču to izmantot varēja vien pusminūti, jo divas minūtes nopelnīja arī Džeriņš. Trešdaļas vidū noraidījumi bira cits pēc cita, komandas ilgu laiku nespēlēja pilnos sastāvos, bet skaitliskais pārsvars bija te vieniem, te otriem (“Dinamo” arī 5:3). Rezultāts šajās minūtēs gan nemainījās. Tāpat kā arī atlikušajā laikā, kas faktiski aizritēja pie Sedlāčeka vārtiem. Tuvu savai otrai rezultatīvajai piespēlei un trešajam punktam mačā bija Daugaviņš, tomēr komandas biedrs meta vārtiem garām. “Dinamo” zaudējums 1:4.