Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Girgensons atgriežas ar diviem vārtiem pret "Rangers"

© SCANPIX

Latvijas šobrīd vienīgais hokejists Nacionālajā hokeja līgā Zemgus Girgensons izcēlies ar diviem vārtu guvumiem Bufalo „Sabres” sastāvā, tiesa, viņa pārstāvētā komanda ar 3:6 piekāpās Ņujorkas „Rangers” un piecus punktus guvušā Derika Brasāra priekšā. Girgensons tika atzīts par mača otro zvaigzni.

Zemgus Girgensons traumas dēļ nebija piedalījies NHL mačā kopš 15. janvāra un tikai vakar atgriezās komandas treniņos, ieņemot vietu otrajā maiņā ar Džeku Aikelu un Metu Mulsonu. Šodienas izbraukuma mačā pret „Rangers” Girgensons ne tikai atgriezās ierindā oficiālā spēlē, bet arī aizvadīja sezonas rezultatīvāko maču un ar diviem gūtiem vārtiem sasniedzot sezonā sakrāto desmit punktu robežu (5+5).

Girgensons laukumā pavadīja 14:34 minūtes un izdarīja divus metienus pa vārtiem. Abus savus vārtus viņš guva trešā perioda sākumā, 73 sekunžu intervālā. Mirkli pirms tam Deriks Brasārs bija izvirzījis „Rangers” vadībā ar 3:1, taču Girgensons 45. minūtē izslidoja vārtu priekšā un sagaidīja ripu, kuru viņam no laukuma stūra pasita Aikels. Girgensons to apstrādāja un no tuvas distances un asa leņķa raidīja tuvējā vārtu devītniekā.

Pēc minūtes „Sabres” otrā maiņa atkal metās uzbrukumā, un pēc Aikela piespēles Girgensons palika viens pret vienu pret „Rangers” slaveno vārtsargu Henriku Lundkvistu, kuru eleganti apspēlēja un raidīja ripu vārtos ar nūjas neērto pusi, tobrīd panākot 3:3. Divus vārtus vienā spēlē Girgensons nebija guvis vairāk nekā gadu (iepriekš 2015. gada 17. janvārī pret „Flyers”), taču šodien izcēlās arī ar vienu spēka paņēmienu un pozitīvu lietderības koeficientu plus viens, turklāt viņa sniegums tika atalgots ar mača otrās zvaigznes titulu. Šī arī ir pirmā spēle Zemgus karjerā, kad divus vārtus izdevies gūt izbraukuma spēlē

Individuāli sekmīgo sniegumu gan neizdevās papildināt ar uzvaru, jo pavisam drīz „Rangers” atkal atguva vadību un pēc Matsa Cukarelo vārtu guvuma vairākumā to arī nostiprināja. Savukārt pēdējā minūtē „Sabres” centienus atspēlēties iznīcināja Brasārs, raidot ripu tukšos vārtos (6:3). Brasārs kļuva par mača galveno varoni Ņujorkas rindās, atzīmējoties ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Savukārt "Sabres" sastāvā ar lietderības koeficientu -3 nācās samierināties Raienam O`Railijam, Evanderam Keinam, Zekam Bogosjanam un Rasmusam Ristolainenam.

„Sabres” nākamo spēli aizvadīs aizvadīs jau rīt pret „Senators”, arī viesos. Tā būs Bufalo pēdējā spēle pirms Zvaigžņu spēles pārtraukuma. Girgensona pārstāvētā komanda zaudējusi jau trīs mačus pēc kārtas un saglabā pēdējo vietu Atlantijas okeāna divīzijā ar 42 punktiem 49 spēlēs.