Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Porziņģim 20 punkti un sāpīgs zaudējums papildlaikā

© SCANPIX

Ņujorkas „Knicks” sezonas otrajā spēlē pret „Rockets” nespēja noturēt pēdējā ceturtdaļā iekrātu 14 punktu pārsvaru un papildlaikā zaudēja ar 111:116, kas Ņujorkas komandai ir jau ceturtā sakāve pēc kārtas. Kristaps Porziņģis sakrāja savu astoto „double-double” (20 punkti un 13 atlēkušās bumbas) un pirmo reizi karjerā nospēlēja vairāk par 40 minūtēm spēlē, uzbrūkot grozam ar lielisku precizitāti, taču ne papildlaika, ne pamatlaika izskaņā metienus neizdarīja.

Šodienas mačs pret „Rockets” bija īpašs, jo sliktas pašsajūtas dēļ tajā nevarēja piedalīties „Knicks” zvaigzne Karmelo Entonijs. Tas būtiski iespaidoja arī Kristapa Porziņģa spēli, jo līdz šim viņš lauvas tiesu sava spēles laika bija pavadījis brīžos, kad laukumā bija arī Entonijs, savukārt uzbrukumā jau tā viduvēji spēlējošā „Knicks” (8-10) bija palikusi bez sava pārliecinoši labākā punktu guvēja.

Porziņģis šonakt nospēlēja 41 minūti, kas ir viņa lielākais spēles laiks līdz šim, un tā laikā viņš izcēlās ar 20 gūtiem punktiem (1p. 4/4, 2p. 8/12, 3p. 0/1). Porziņģis arī savāca 13 atlēkušās bumbas, trīs no tām uzbrukumā, bloķēja divus metienus, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un vienu bumbu pārtvēra. Viņam arī piecas piezīmes un divas kļūdas, kā arī vienīgajam no sākumsastāva spēlētājiem pozitīvs (plus divi) +/- rādītājs.

„Knicks” sākumsastāvā Entonija vietā devās Lenss Tomass, kamēr „Rockets” (7-10) piedāvāja garo sastāvu ar centriem Dvaitu Hovardu un Klintu Kapelu sākumpieciniekā. Porziņģis jau pašā sākumā papildināja savu krāšņo bloku sarakstu, spēcīgi bloķējot Kapelas uzbrukumu, kā arī izcēlās ar rezultatīvu piespēli „Knicks” pirmajā gūtajā grozā. Viņš pats trāpīja vienu no trim metieniem pirmajā ceturtdaļā, kuru Ņujorka uzvarēja ar 25:21.

Otrajā ceturtdaļā „Knicks” turpināja spēlēt gandrīz vai pārsteidzoši labi aizsardzībā, ierobežojot Džeimsa Hārdena efektivitāti un ļaujot Hjūstonai trāpīt tikai divus tālmetienus no 12. Veiksmīgi zem groziem darbojās Porziņģis, kurš šajā ceturtdaļā realizēja ātru pustālo un guva divus punktus pēc pielabota partnera metiena. Puslaika pārtraukumu Porziņģis sagaidīja ar 8+8 un 13 punktu pārsvaru pār „Rockets”.

Otrais puslaiks Ņujorkai nesākās pārāk sekmīgi, un Hjūstona pietuvojās līdz mīnus divi. Skaistu „alley-oop” gandrīz realizēja Porziņģis, taču pēc Ārona Aflalo saņemtās piespēles latviešu uzbrucēja mestā bumba tomēr izgriezās no groza stīpas. Porziņģis arī tika pie otrā kļūdas un trešās piezīmes, taču daudz nozīmīgāka bija kārtējā double-double nokārtošana. Porziņģis pēc tam izcēlās ar diviem dankiem – viens pēc atlēkušās bumbas, pielabojot partnera metienu, bet otrs realizēts, lēcienā notverot Kevina Serafina piespēli.

Kritisks brīdis „Knicks” pienāca pēdējās ceturtdaļas vidū, kad pēc pārsvara 91:77 iegūšanas vairākas kļūdas noveda pie „Rockets” atspēlēšanas un līdzsvara spēles rezultātā. Laukumā atgriezās Porziņģis, kurš prasmīgi zem groza apspēlēja Kapelu un ar diviem punktiem palīdzēja „Knicks” nedaudz atgūties no neveiksmēm uzbrukumā. Taču pēdējā minūtē Hosē Kalderons kļūdījās driblā, un „Rockets” atbildēja ar Markusa Torntona tālmetienu, kas panāca 101:101. Abām komandām vēl palika pa uzbrukumam, taču ne Tomass, ne Hārdens trāpīt nespēja, un pienāca pirmais NBA papildlaiks Porziņģa karjerā.

Tas sākās ar iespaidīgu Hovarda danku pāri Porziņģim, taču latvietis uzreiz atspēlējās, realizējot ātru caurgājienu. Pāris „Knicks” kļūdas ļāva „Rockets” atrauties, taču lieliski spēlējošā Aflalo seši pēc kārtas gūti punkti atgrieza spēli līdzsvarā. Hjūstona izvairījās no soda, kad Hovards kavēja Aflalo aizsardzībā, un Trevors Ariza ar trejaci panāca 114:111. Spriedzes pilnās pēdējās sekundēs neizdevās atspēlēties, potenciāli neizšķirtu nesošo tālmetienu netrāpīja Kalderons, un „Rockets” uzvarēja ar 116:111.

Nākamajā spēlē "Knicks" gan būs lieliska iespēja pārtraukt savu zaudējumu sēriju - naktī uz trešo decembri būs jāaizvada mačs ar Filadelfijas "76ers", kura nule kā atkārtojusi NBA antirekordu sezonas sākumā pēc kārtas ciesto zaudējumu ziņā, neuzvarot jau 18. spēli pēc kārtas.