Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

F1 sezona noslēdzas ar Rosberga uzvaru

© Scanpix

2015. gada pirmās formulas pasaules čempionāta sezona svētdien noslēdzās ar "Mercedes" komandas vāciešu pilota Niko Rosberga uzvaru Abu Dabi Grand Prix sacensībās.

Rosbergs bija ātrākais jau vakar notikušajās kvalifikācijas sacensībās, izcīnot sesto pole-position pēc kārtas. Svētdien Rosbergam izdevās diezgan viegla uzvara jau trešajās sacensībās pēc kārtas. Lielākais konkurents un reizē komandas biedrs Lūiss Hamiltons, kurš jau oktobrī nodrošināja savu trešo čempiontitulu, šoreiz izvēlējās atšķirīgu taktiku, cenšoties apsteigt Rosbergu.

31. aplī Rosbergs otro reizi devās pitstopā, bet Hamiltons izvēlējās nākamajā aplī nesekot komandas biedra piemēram un palikt aplī ilgāk. Lai gan Hamiltons domāja par iespēju pabeigt sacensības bez otrā pitstopa, 41. aplī tas tomēr notika. Atlikušajos apļos Hamiltona centieni uzbrukt Rosberga pozīcijai cieta neveiksmi un finišā pirmais jau trešo reizi pēc kārtas bija Rosbergs, bet Hamiltons trešo reizi pēc kārtas samierinājās ar otro vietu.

Šī bija 12. reize sezonā, kad "Mercedes" svinēja dubultuzvaru, bet tikai trešo reizi sezonā uz pjedestāla kāpa "Ferrari" pilots Kimi Raikonens, aiz kura muguras palika viņa komandas biedrs Sebastians Fetels. Fetelam gan izdevās labs lēciens no 15. vietas startā.

Devīto reizi sezonā sacensības nespēja pabeigt venecuēlietis Pastors Maldonado.