Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Melbārdim/Dreiškenam sudrabs, vēl divas Latvijas ekipāžas desmitniekā

Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens © scanpix

Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā bobslejā šodien Altenbergas trasē Vācijā sudraba medaļas ieguva Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens, bet Uģis Žaļims un Intars Dambis, kā arī Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms iekļuva labāko desmitniekā. Svētdien, plkst. 10.15 sāksies sacensības četriniekiem.

Pirmais brauciens


Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens trasē devās kā otrie un, neskatoties uz Dreiškena sāpošo Ahilleja cīpslu, startā bija labākie (5,20). Arī brauciens Melbārdim sanāca labs un tas ļāva noturēt pirmo pozīciju. Identisku startu ar mūsējiem uzstūma Frančesko Frīdriha ekipāža, bet trasē vāciešiem neizdevās pārspēt latviešus. Frīdrihs, viņa tautietis Niko Valters un dienvidkorejietis Junčons Vons no Latvijas pirmās ekipāžas atpalika vairāk par sekundes desmitdaļu, bet piektajā vietā esošais kanādietis Džastins Kripss jau par 0,33 sekundēm.

Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms, kā arī Uģis Žaļims un Intars Dambis uzrādīja identisku starta laiku (5,31) un arī trasē brauca līdzīgi, pēc pirmajiem braucieniem ieņemot vietas viens otram blakus - devīto un desmito.

Otrais brauciens
Arī otro braucienu laikā turpināja snigt. Žaļims un Dambis uzlaboja startu par vienu sekundes simtdaļu (5,30), brauciens nebija ļoti labs, taču ar to pietika, lai nosargātu vietu desmitniekā. Ķibermanis un Leiboms otrajā braucienā iestūma lielisku startu (5,23), tomēr trasē pietrūka ātruma, tādējādi nācās zaudēt devīto pozīciju saviem tautiešiem. Turpinājumā Latvijas ekipāžas pakāpās vēl par vienu vietu, jo otro braucienu slikti aizvadīja krievs Aleksandrs Kasjanovs.

Lai gan Makisimiliāns Ārnds aizvadīja vēl vienu teicamu braucienu, vairāk par vienu ekipāžu viņiem apsteigt neizdevās, bet Dienvidkorejas ekipāža Vons un Jonvu So apsteidza Vācijas čempionu Niko Valteru, pirmoreiz vēsturē nostājoties uz goda pjedestāla bobsleja sacensībās. Lielisku otro braucienu aizvadīja Frīdrihs, tādējādi apdraudot Melbārža un Dreiškena pirmo vietu. Latvieši otrajā braucienā startā zaudēja vāciešiem 0,06 sekundes un ātri vien kļuva skaidrs, ka uzvara šoreiz izpaliks, tomēr otro vietu nosargāt izdevās.

 
 
 

Pasaules kausa izcīņā šosezon kopumā tiks aizvadīti astoņi posmi, turklāt puse no tiem risināsies Vācijas trasēs (divreiz Kēnigzē). Pēc trim posmiem Vācijā Jaunā gada sākumā bobslejisti trīs posmus aizvadīs Ziemeļamerikā.