Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Martins Dukurs izcīna uzvaru Pasaules kausa sezonas ievadā

© scanpix

Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā skeletonā šorīt Altenbergas trasē Vācijā Martins Dukurs svinēja uzvaru, bet Tomass Dukurs ieņēma piekto vietu.

Pirmais brauciens


Tomass Dukurs startēja kā pirmais un aizvadīja solīdu braucienu. Lai gan dienvidkorejietis Sunbins Juns startā bija ātrāks (5,10 pret 5,14), trasē viņš zaudēja diezgan daudz. Ar lielisku startu (5,03) sezonu sāka Martins Dukurs, taču tāpat kā treniņos problēmas sagādāja ceturtā virāža. Tas neliedza finišēt uz to brīdi pirmajam, taču nākamie divi brauca Krievijas sportisti Ņikita Tregubovs un Aleksandrs Tretjakovs, kuri bija vēl ātrāki. Tregubovs aizvadīja teicamu braucienu, bet Tretjakovam viņu apsteigt ļāva allaž lieliskais starts (4,90).

Turpinājumā salīdzinoši veiksmīgs brauciens padevās arī vācietim Akselam Jungam, kurš tikai par 0,07 sekundēm atpalika no Tomasa, pēc pirmajiem braucieniem iekārtojoties piektajā vietā. Tāpat labi nobrauca arī trešais Krievijas pārstāvis Pāvels Kuļikovs. Tikmēr Soču olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs, amerikānis Metjū Entuāns jau pēc pirmā brauciena Tretjakovam zaudēja 1,19 sekundes.

Pasaules kausa izcīņā šosezon kopumā tiks aizvadīti astoņi posmi, turklāt puse no tiem risināsies Vācijas trasēs (divreiz Kēnigzē). Pēc trim posmiem Vācijā Jaunā gada sākumā skeletonisti trīs posmus aizvadīs Ziemeļamerikā.

Otrais brauciens


Otro braucienu ļoti neveiksmīgi aizvadīja Juns, kurš no sestās vietas atkāpās uz 12. vietu divu braucienu summā. Tikmēr vēl vienu labu braucienu veica Jungs, tādējādi apdraudot Tomasa Dukura pozīcijas. Vecākais no brāļiem otrajā braucienā savu startu uzlaboja par trim sekundes simtdaļām, taču trasē nespēja nosargāt nelielo pārsvaru un divu braucienu summā piekāpās Jungam.


 

Martins Dukurs savu startu uzlaboja par 0,05 sekundēm (4,98), šoreiz labāk izbrauca ceturto virāžu un stabili nosargāja vismaz trešo vietu. Tregubovs startā Martinam zaudēja septiņas sekundes simtdaļas un jau trases augšdaļā sāka zaudēt latvietim arī divu braucienu summā. Trases turpinājumā krievam neizdevās sasniegt tikpat lielu ātrumu kā Martinam, tādējādi Tregubovs atkāpās uz trešo pozīciju. Tretjakovs otrajā braucienā uzrādīja fantastisku startu (4,86), taču trasē krievu skeletonists nespēja sasniegt Martina ātrumu un divu braucienu summā zaudēja Martinam 0,03 sekundes.