Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Sākusies cīņa par Pasaules kausu bobslejā un skeletonā

Martins Dukurs un Oskars Melbārdis © scanpix

Altenbergas trasē Vācijā sestdien ar Pasaules kausa izcīņas pirmo posmu sāksies jaunā bobsleja un skeletona sezona, kura ilgs līdz pat februāra beigām, bet tās kulminācija būs februāra vidū paredzētais pasaules čempionāts.

Pasaules kausa pirmā posma sacensības sākās jau piektdien, kad uz starta skeletona sacensībās izgāja sievietes, ieskaitot Leldi Priedulēnu, kura izcīnīja līdz šim augstāko sasniegumu karjerā - piekto vietu. Šodien, plkst. 10.15 sāksies pirmie braucieni skeletona sacensībām vīriešiem. Plkst. 14.15 sacensības sāks bobsleja divnieka ekipāžas, bet četrinieka ekipāžas trasē dosies svētdien.

Skeletons


Pasaules kausa posmos skeletonā Latviju arī šogad pārstāvēs Martins Dukurs, Tomass Dukurs un Priedulēna. Pagājušajā sezonā Martins triumfēja gan Pasaules kausa kopvērtējumā, gan pasaules un Eiropas čempionātos, bet Tomass bija otrais Pasaules kausa kopvērtējumā, kā arī ieguva bronzu pasaules un Eiropas čempionātos. Tikmēr Priedulēna Pasaules kausa kopvērtējumā ierindojās 21. vietā, bet pasaules čempionātā ieguva 13. vietu.

Treniņbraucienos Altenbergā labāk veicies Tomasam, kura jaunās kamanas attaisnojušas cerības. Turpretī Martins pirmajā posmā piedalīsies ar vecajām kamanām, jo jaunajās viņu neapmierina aptecētājs, kuru tuvākajā laikā nāksies nomainīt.

Bobslejs


Latvijas bobsleja komanda Pasaules kausa sezonu sāks ar trim ekipāžā, turklāt plānos ietilpst ar trim ekipāžām piedalīties arī turpmākajos posmos, izņemot Leikplesidu un Pārksitiju. Mērķis ir izcīnīt tiesības ar trim ekipāžām startēt arī pasaules čempionātā. Treniņbraucienos treneris Sandis Prūsis diezgan plaši variējis ar stūmēju sastāvu, izmēģinot dažādus virknējumus. Iespējams, ka viens no tiem būs jāizvēlas ne gluži aiz labas dzīves, jo sāpes Ahilleja cīpslā nomoka izlases veterānu Daumantu Dreiškenu.

Pagājušajā sezonā Oskara Melbārža pilotētais divnieks un četrinieks uz goda pjedestāla netika tikai vienās sacensībās no 18, kas pats par sevi ir iespaidīgs sasniegums, kuru būs ļoti grūti atkārtot. Oskars Ķibermanis Pasaules kausa kopvērtējumā divniekos bija divpadsmitais, bet četriniekos devītais, savukārt Uģis Žaļims divniekos ieņēma 15. vietu. Pasaules čempionātā divnieku konkurencē visas trīs Latvijas ekipāžas bija labāko astotniekā, bet četriniekos Ķibermaņa kvartets ieņēma 15. pozīciju.