Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Latvijas sportists izcīna bronzu pasaules čempionātā svarcelšanā

© scanpix

Latvijas vadošais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks piektdien ar jaunu valsts rekordu izcīnīja trešo vietu ASV notiekošajā pasaules čempionātā.

Plēsnieks, kurš cīnījās svara kategorijā līdz 105 kilogramiem, raušanā tika galā ar 179 kilogramiem, bet grūšanā pacēla 226 kilogramus, kas ir jauns Latvijas rekords.

Zīmīgi, ka Plēsnieks neiekļuva labāko trīs sportistu vidū atsevišķi nedz raušanā, nedz grūšanā. Tomēr summā sportists nodrošināja sev bronzas godalgu.

Kopsummā latvietis pievarēja 405 kilogramus, kas ir par pieciem kilogramiem vairāk nekā iepriekšējais valsts rekords.

Par čempionu šajā svarā kļuva Kazahstānas sportists Aleksandrs Zaičikovs, bet sudrabu izcīnīja Davids Bedžanians no Krievijas. Tikmēr ceturtajā vietā palikušais krievs Timurs Nanijevs no Plēsnieka atpalika vien par kilogramu, bet piekto pozīciju ieņēmušais Armēnijas svarcēlājs Simons Martirosjans pacēla vēl par diviem kilogramiem mazāk.

Pērn Plēsnieks pasaules čempionātā pacēla 390 kilogramus, kas viņam deva desmito vietu.

Oktobra sākumā Plēsnieks pārliecinoši triumfēja Eiropas čempionātā U-23 vecuma grupā, izdarot to trešo gadu pēc kārtas. Savukārt aprīlī Plēsnieks bija astotais Eiropas čempionātā pieaugušo konkurencē.

Kā ziņots, pirms nedēļas svētdien jaunu valsts rekordu uzstādīja arī talantīgā, 17 gadus vecā Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha, kas pasaules čempionātu svara kategorijā līdz 53 kilogramiem noslēdza augstajā desmitajā vietā.

Oktobra sākumā Koha triumfēja Eiropas U-20 čempionātā, turklāt šogad viņa izcīnīja pārliecinošu panākumu arī kontinenta meistarsacīkstēs U-17 vecuma grupā un bija otrā pasaules jaunatnes čempionātā.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāvēja tikai Koha un Plēsnieks.